Simon Bosch Simon Bosch
09/12/2022 19:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2022 19:48

Decentraland laat gebruikers ‘huisjes melken in de metaverse’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Decentraland laat gebruikers 'huisjes melken in de metaverse'

Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

Vastgoed beheren is tegenwoordig één van de meest controversiële manieren om je brood te verdienen. ‘Huisjes melken’ is niet voor niets al lang een populaire verwoording, zoveel moeite kost het immers niet om bijna passief geld te vangen. Dacht je dat het niet gekker kon? Het kan nu ook in de metaverse.

Gebruikers kunnen nu met toncoin betalen op Telegram
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Pandjesbazen in de metaverse

Metaverse-platform Decentraland heeft landeigenaren de mogelijkheid gegeven om hun eigendom te verhuren. Tegenwoordig hebben steeds minder mensen een ‘echt’ huis, maar ook in de Metaverse kan land erg prijzig zijn. Je kunt dus niet zomaar alles doen wat je wilt in zo’n online wereld als je niet het geld over hebt voor een stuk digitaal grond.

Door een stuk grond te huren geef je jezelf wel die mogelijkheid, en een ander haalt hier zo passief inkomen uit. Huisjes melken, of in dit geval digitaal grond melken, hoeft dus niet per se een negatieve lading te hebben.

De huurder en verhuurder spreken in Decentraland met elkaar een huurtermijn en een huurprijs per dag af. Na deze periode moet de verhuurder handmatig bepalen of hij of zij het eigendom opnieuw wil aanbieden of wil claimen voor eigen gebruik.

De ontwikkelaars leggen op de website uitgebreid uit hoe dit in zijn werk gaat, en noemen als voorbeeld dat een DJ elke zaterdag land kan huren en gebruiken als nachtclub. Een universiteit zou zelfs land kunnen huren om een campus te bouwen.

Advertentie

Land in Decentraland nu veel goedkoper

Nog maar een jaar geleden werd er voor miljoenen aan vastgoed verkocht in metaverses. Zo werden sommige gebouwen in Decentraland voor omgerekend 2,4 miljoen dollar verkocht.

Maar de prijzen in Decentraland zijn net als in andere metaverses hard gedaald, samen met de meeste andere crypto-prijzen. Op het moment van schrijven is het duurste stuk grond op Decentraland niet te koop voor miljoenen, maar voor slechts een paar honderdduizend dollar. Wellicht is nu dus een buitenkansje om juist digitaal grond te kopen tegen bodemprijzen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie