Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: blijf op je hoede

Afgelopen week vertelde ik hoe mijn perspectief enigszins was gewijzigd van bearish naar neutraal, maar dat ik ook zeer op mijn hoede ben voor een bull trap. De afgelopen maanden is er een sterk support ontstaan op het niveau rondom de $6.000 en de afgelopen weken heeft de koers van Bitcoin langzaam maar zeker steeds hogere lows weten te maken. Dit is een positieve ontwikkeling maar tegelijkertijd zien we keer op keer dat de koers van Bitcoin moeite heeft kritische resistant niveau’s te doorbreken en dat het volume snel opdroogt na een (korte) rally. De grafieken laten het zien: de markt wil o zo graag naar boven maar is ook o zo bang.

De wekelijkse en maandelijkse grafiek illustreren dit geweldig mooi.

- Advertentie -

wekelijkse_bitcoin_BTC_analyse_blijf_op_je_hoede_grafiek1_Afbeelding 1 – Wekelijkse grafiek Bitcoin

In afbeelding 1 is de wekelijkse grafiek van Bitcoin weergegeven. In deze grafiek is goed te zien hoe Bitcoin de afgelopen tijd support vond op het niveau van $6.000 en tevens hogere lows maakte. Dit technische plaatje is een van de redenen waarom je uit verschillende kanten van de markt positieve geluiden hoort over een bodem en een mogelijke bull-run. Om het geheel nog mooier te maken sloten we afgelopen week af met een dragonfly doji. De dragonfly doji is over het algemeen een goed signaal voor een mogelijke trend reversal, helemaal wanneer deze doji zich vormt op een sterk support niveau zoals in dit geval. De dragonfly doji laat namelijk zien dat de bulls op dat niveau de touwtjes in hand hebben en de bears het bos in worden gejaagd.   

Hoe goed dit ook klinkt, dit is en blijft maar één kant van het verhaal. Aan de andere kant zien we namelijk ook dat de overhead-resistance groot is. Met andere woorden: handelaren verkopen hun Bitcoins bij de eerste de beste mogelijkheid op een (relatief) goede return. Deze overhead resistance is goed te zien aan de lange wicks. Daaraan toevoegend wordt een dragonfly doji over het algemeen, indien het inderdaad leidt tot een trend reversal, opgevolgd door een lange bullish candle. Aan de candle van deze week is te zien dat de markt inderdaad flink van start ging, maar dat gaandeweg de bulls uitgleden. De initiële bullish candle is zich aan het omvormen tot een bearish candle. Het klopt dat we nog een aantal dagen hebben voordat de week over is, maar we zien keer op keer hoe snel de markt haar gewonnen terrein weer prijsgeeft. Afgelopen week beschreef ik hoe de bulls op de loer liggen en het is duidelijk dat zij inderdaad ieder graantje van positief nieuws (in dit geval de dragonfly doji) aangrijpen om in de aanval te gaan. Desalniettemin laat diezelfde grafiek zien dat iedere poging tot nog toe resulteert in teleurstelling. Ik heb mijn long van afgelopen week afgesloten op $6.483 en heb op dit moment geen trading-positie in Bitcoin (behalve een longterm hodl). De altcoins zijn namelijk op dit moment een stuk interessanter omdat zij meer volatiliteit tonen. Voor iedereen die op dit moment een positie heeft in Bitcoin: blijf op je hoede want de richting van de koers is op dit moment onduidelijk terwijl de trend nog steeds negatief is.

Goed weekend allemaal!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.267,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.096,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.108,20 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.134,20 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.183,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.096,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.108,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.134,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.183,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.267,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...