BCM Review

BCM, voorheen bekend als Bitcoin Meester, is een Nederlands handelsplatform voor cryptocurrencies zoals bitcoin en ethereum. De broker heeft met ruim 200 verschillende cryptovaluta het grootste aanbod in Nederland.

BCM beoordeling

 • zeer groot aanbod
 • Erg gemakkelijk te gebruiken
 • simpele registratie
 • Snelle transacties
 • Goede klantenservice
 • Opties om te staken
 • Fijne app
 • Klantenservice niet in het weekend telefonisch te bereiken

BCM klantervaring

Ook is BCM op verschillende reviewsites erg goed beoordeeld. Zo wordt BCM op de toonaangevende website Trustpilot.nl beoordeeld met 4.1 sterren, op basis van meer dan 1.600 reviews. Dit geeft een goede indicatie van de betrouwbaarheid van BCM; meer dan duizend reviews liegen er niet om. 

Onze ervaring bij BCM

Allereerst de gebruiksvriendelijkheid van het platform. Voor veel mensen zijn cryptocurrencies een abstract en complex onderwerp en dat maakt het gebruiksgemak van een cryptocurrency platform van groot belang. Wat direct opvalt bij BCM is dat het platform volledig in het Nederlands is. Feit is dat voor veel mensen de Engelstaligheid van veel cryptocurrency platformen afschrikt. Bij BCM is dat dus geen probleem, want alles is in het Nederlands. Dat is dus meteen een zeer fijne binnenkomer voor de Nederlandse handelaar.

Het kopen en verkopen van cryptocurrencies bij BCM is, nadat je euro’s hebt gestort, heel eenvoudig. Je gaat simpelweg naar het kopje ‘Koersen & coins’, klikt vervolgens op de cryptocurrency die je wilt kopen en verkopen en vult in hoeveel je wilt kopen. Dit proces spreekt volledig voor zich. Qua gebruiksgemak doet BCM voor geen enkel ander platform onder. 

Een kleine kanttekening is wel dat het bewaren van cryptocurrencies op een exchange afdoet aan de gedachte die aan de basis ligt van cryptocurrencies, namelijk dat jíj de baas bent over je eigen vermogen. Met het bewaren van cryptocurrencies op een exchange is dit niet het geval. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om te zenden naar een eigen wallet, maar voor beginners zal het verschil niet of nauwelijks te merken zijn en ook niet van groot belang zijn.

Het handelen op het platform zelf gebeurt razendsnel. Alle transacties op BCM gebeuren namelijk niet direct via de blockchain, maar via het platform zelf. Dit zorgt ervoor dat het kopen of verkopen onmiddellijk gebeurt, omdat het dus puur afhankelijk is van de snelheid van het interne netwerk van BCM. Mocht je je cryptocurrencies willen verplaatsen naar een eigen wallet, dan gaat dit wel over de desbetreffende blockchain en zal dit vanzelfsprekend iets langzamer gaan.

bitcoin_meester_review_overzicht_cryptocurrency

Handelskosten bij BCM

BCM heeft een eigen koers die wordt vastgesteld met een gemiddelde van meerdere internationale beurzen alsmede de handel op het eigen platform. Daarnaast hanteert de exchange voor het kopen en verkopen van crypto een marge op basis van je account. De maximale commissie die wordt gerekend is 1% per transactie. Dit percentage wordt minder als je vaker handelt op het platform. Je kunt er ook voor kiezen om crypto direct voor andere crypto te wisselen. In dit geval betaal je altijd de helft van de commissie.

Klantenservice bij BCM

Hetgeen voor elk handelsplatform belangrijk is, is de klantenservice. De meeste platformen beschikken daarom over een uitgebreid supportsysteem en BCM is hier geen uitzondering op. De klantenservice is erg makkelijk te bereiken. Ze zijn te de hele dag door telefonisch en via chat te bereiken. Zo kun je binnen enkele minuten al geholpen worden. Een minpuntje is dat op zaterdag en zondag het telefonische contact gesloten is. Als je minder veel haast hebt kun je ze ook per email bereiken.

BCM app ervaring

 • Voor Apple en Android
 • Verlengstuk van de website
 • Chat functie
 • Altijd en overal

Beoordeling BCM app

De functionaliteit van de app is vergelijkbaar met die van de website. Dezelfde cryptocurrencies zijn beschikbaar, de chat-support functie is aanwezig en je kunt cryptovaluta naar andere wallets sturen. De app voelt volgens ons echt als een verlengstuk van de website.

bitcoin_meester_review_trust_pilot

Eenvoudig crypto kopen

Het verhandelen van cryptocurrencies bij BCM is heel eenvoudig. Je gaat simpelweg naar het kopje ‘Koersen & coins’, klik vervolgens op de cryptocurrency die je wilt verhandelen en vul je gewenste hoeveelheid in. Qua gebruiksgemak doet BCM voor geen enkel ander platform onder.

Registreren BCM

Het aanmaken van een nieuw account is kinderlijk eenvoudig. Wat direct opvalt is dat je bij het inloggen een code ontvangt in je e-mail die je als beveiligingscheck in moet vullen op het platform.

Je krijgt dus direct het gevoel dat er uitgebreid is nagedacht over de veiligheid van het platform door het team van BCM. Overigens kan er ook een Google Authenticator ingesteld worden in plaats van de beveiligingscheck per e-mail. Dit maakt het proces nog sneller.

Het enige wat hierna nog volgt voordat je echt aan de slag kan is de zogenaamde Know Your Customer (KYC) procedure. Dit houdt in dat je je persoonlijke gegevens naar waarheid invult en een foto van uw identiteitsbewijs maakt en opstuurt. Nadat ook dit succesvol is doorlopen kan je echt aan de slag.

Is BCM veilig?

Een van de eerste vragen die men zich afvraagt bij het kiezen van een nieuwe exchange is of het platform wel betrouwbaar is. Het bewaren van cryptocurrencies op een exchange wordt niet aangeraden. Maar voor de meeste handelaren is dit wel de meest voor de hand liggende optie. Daarom is het belangrijk dat de betreffende exchange een veilige plek is om crypto te bewaren. BCM bewaart 95% van alle crypto op het platform in een cold storage wallet. Deze zijn niet verbonden met het internet en kunnen daarom veel minder gemakkelijk ten prooi vallen aan kwaadwillenden. Dit komt de veiligheid van het platform zeker ten goede. In het verleden is aangetoond dat een gezonde schatkist de sterkte en veiligheid van een exchange kan waarborgen. BCM hanteert ten alle tijden een 1 op 1 ratio. Zo zijn alle assets van klanten gedekt.

Veelgestelde vragen over BCM

Kan je bij BCM met iDEAL betalen?

Wil je cryptocurrency aanschaffen, dan moet je eerst euro’s overmaken. Dat kan via iDEAL of via een handmatige overboeking. Met iDEAL staat het geld binnen enkele minuten op je account. Het handmatig overboeken van geld kan via Bancontact, SEPA, Giropay, Sofort en EPS.

Is BCM ook actief in België?

Ondanks het feit dat BCM een Nederlandse exchange is, kun je als inwoner van België gewoon alle functies van het platform gebruiken. 

Moet ik me verifiëren bij BCM?

Ja, dit moet. Voordat je aan de slag kunt moet je de zogenaamde Know Your Customer (KYC) procedure doorlopen. Dit houdt in dat je je persoonlijke gegevens naar waarheid invult en een foto van uw identiteitsbewijs maakt en opstuurt. Nadat dit is voltooid kun je van alle functies gebruik maken.

Hoe werkt staken bij BCM?

Je kan op het platform 15 verschillende coins staken om zo rente te ontvangen. De rentes op de verschillende coins lopen uiteen van 2% tot maar liefst 15%. Van dergelijke percentages kun je bij een bank slechts dromen. 

Hoe oud moet ik zijn om BCM te gebruiken?

Voor het bezitten van crypto is er geen leeftijdsvereiste. Voor het gebruik van crypto exchanges moet je echter minimaal 18 jaar oud zijn. Dit dien je aan te tonen tijdens het verificatie process tijdens te registratie van je account.

Wat is 2FA bij BCM?

Voor de veiligheid van je aacount kan er ook een 2 factor authenticatie ingesteld worden in plaats van de beveiligingscheck per e-mail. Dit maakt het proces nog sneller. Deze authenticatie gaat door middel van een code die je op een authenticator app op je telefoon te zien krijgt.

Meer over Bitcoin Meester

Laatste nieuws