BingX Review

BingX is een crypto exchange opgericht in 2018. De exchange biedt zowel spot- als derivatenhandel diensten aan. BingX profileert zich als een sociaal crypto handelsnetwerk met toegang tot slimme cryptocurrency handelsstrategieën.

BingX beoordeling

  • Transparant
  • Gebruiksvriendelijk
  • Sociaal netwerk
  • Zeer groot aanbod
  • Niet alleen crypto
  • Geen stortingskosten
  • Relatief lage handelskosten
  • Goede klantervaringen

Over BingX

BingX stond tot voor kort bekend als Bingbon en zoals eerder vermeld werd de exchange opgericht in 2018. De exchange biedt zowel spot- als derivatenhandel diensten aan. Ook biedt de exchange toegang tot het verhandelen van commoditeiten zoals bijvoorbeeld goud en zilver, NASDAQ en S&P500 indexes en FOREX paren. Dit maakt BingX een van de meest veelzijdige aanbieders van crypto.

Daarnaast zorgen ze ervoor dat hun gebruikers op gemakkelijke, transparante en toch boeiende wijze kunnen investeren in digitale activa. Het is tevens ook het eerste sociale crypto handelsnetwerk ter wereld. In het verleden werd de exchange door CoinMarketCap gerankt als 8e derivatenbeurs en werd het uitgeroepen als ‘Key Emerging Exchange’. 

bingx_exchange_review_registratie

BingX klantervaring

BingX krijgt in de Google Play store een goede beoordeling van zijn gebruikers, namelijk 4,5/5,0 sterren. Op moment van schrijven hebben ruim 2.100 mensen een beoordeling gegeven. De geschreven reviews voornamelijk positief. Op het reviewplatform Trustpilot krijgt het platform ook 4.5 sterren. Dit is echter op basis van iets meer dan 200 beoordelingen.

Onze ervaring bij BingX

BingX biedt een vrij geavanceerde en tegelijkertijd standaard interface die de opties aanbiedt die de meeste (ervaren) traders zoeken. Kopen en verkopen kan allebei door middel van markt orders en limit orders en ook is Grid Trading mogelijk bij BingX. Het heeft veel gelijkenissen met bijvoorbeeld een grote crypto exchange als Binance. Wat ons direct opvalt bij een eerste bezoek aan de website is hoe uitgebreid het platform is. We kunnen weinig missende of onbrekende mogelijkheden bekennen.

Cryptocurrency kopen op BingX is tevens heel eenvoudig. In het spot trading interface kunnen cryptocurrencies gekocht en verkocht kunnen worden middels een marktorder of een limietorder. Take profit (TP) en Stop-loss (SL) levels zijn op vergelijkbare wijze te gebruiken zoals bij veel andere exchanges. Voor de beginnende en ervaren handelaar biedt het platform dus eigenlijk alles wat er te wensen valt. De exchange heeft ook een app versie beschikbaar voor iOS en Android. Hiermee heb je overal en op elk moment toegang tot alle functies van het platform.

Het kopen van de cryptocurrencies USDT, ETH en BTC kan nog eenvoudiger. De drie genoemde cryptomunten kunnen snel aangeschaft worden met meerdere fiat-valuta. Na het invoeren van het bedrag hoef je alleen nog maar de service provider te kiezen en wachten tot het geld of de cryptocurrencies in je wallet staan. Daarnaast biedt de exchange zoals eerder vermeld naast crypto assets ook traditionele handelsmogelijkheden. Dit maakt BingX een zeer unieke exchange.

BingX is een transparante crypto exchange wiens gebruikers de hoogste prioriteit lijkt te zijn. Het handelen van cryptocurrencies (en andere producten) moet behalve transparant ook leuk, eenvoudig en boeiend blijven. Daar zorgen ze voor door hun interface die eenvoudig te gebruiken is, met name voor traders met enige ervaring. Bovendien staat de website zelf vol met bruikbare informatie. Het platform biedt ook een copy trading functie. Hierbij kun je automatisch de trades van ervaren handelaren overnemen. BingX geeft echter wel aan dat aan deze functie risico’s verbonden zijn.

bingx_exchange_review_interface

Handelskosten bij BingX

Net als bij elke crypto exchange brengt ook BingX handelskosten in rekening bij het handelen van cryptocurrencies, indices, en commodities. Wat positief opvalt is dat BingX geen kosten vraagt voor het storten van geld, maar alleen bij het opnemen. Er zijn verschillende soorten of fees waar gebruikers mee te maken hebben. Zo heb je de withdrawal fees of opnamekosten die van kracht zijn bij het opnemen van (digitale) activa. Momenteel rekent BingX geen handelskosten voor spot!

Klantenservice bij BingX

BingX heeft een klantenservice die 24/7 bereikbaar is. Vragen of problemen kun je ook kwijt aan [email protected]. Daarnaast hebben ze een live chat op de website. De hulp via deze chat zal een stuk sneller zijn dan per e-mail, dus bij dringende vragen kun je als gebruiker daar terecht. BingX levert ook klantenservice in het Nederlands. Een groot pluspunt!. Het Nederlandse team van BingX bereik je via het Nederlandse Telegramkanaal. Al met al een klantenservice zonder gebrekken.

bingx_exchange_review_kopen

Beoordeling BingX app

Naar onze mening is de BingX app extreem uitgebreid en biedt alle functies die de webversie van het platform aanbiedt. Dat de unieke copy trading functie ook op de app beschikbaar is is een positieve eigenschap. De app krijgt op de Google Play store een waardering van 4.4 sterren. 

Investeer in NFT’s

BingX maakt het ook mogelijk op te investeren in NFT’s. Je kunt via BingX al beginnen met het verzamelen van NFT’s met een beperkt startkapitaal. Vooralsnog is het aanbod aan NFT’s op het platform echter beperkt.

Registreren BingX

Wil je een account aanmaken op BingX? Dit is gelukkig vrij eenvoudig. Via de website of de app (zowel iOS als Android) heb je binnen enkele stappen een account. Het is mogelijk om met een e-mailadres of mobiel telefoonnummer te registreren. 

Wat dan nog rest is het verzinnen van een wachtwoord en het verifiëren via de e-mail/sms die je hebt ontvangen. Daarna ben je good to go. BingX biedt tevens de opties om een extra Google-verificatie te koppelen aan je account. 

Die beveiligingsverificatie wordt dan gebruikt bij het inloggen en het opnemen van geld. De veiligheid van je account wordt op die manier extra gewaarborgd. Op de mobiele app is het ook mogelijk om in te loggen met Face ID/gezichtsherkenning.

Is BingX veilig?

Op basis van het zeer uitgebreide privacy statement kunnen we concluderen dat privacy en veiligheid hoog in het vaandel staan bij BingX. Persoonlijke gegevens zijn veilig en blijven altijd privé. Het kan echter zijn dat gegevens gedeeld dienen te worden met derde partijen als bepaalde wetgevingen hiertoe verplichten of als de terms & conditions geschonden worden. Maar dit is in principe niet ongebruikelijk te noemen. 

Veiligheid van je account wordt onder andere gewaarborgd door de mogelijkheid tot extra beveiligingsverificatie bij het inloggen en opnemen van geld. Face ID/gezichtsherkenning op mobiele telefoons zijn mogelijk indien je toestel deze optie ondersteund. Ook heb je de optie tot een 2 factor authorisation.

Veelgestelde vragen over BingX

Kan je bij BingX met iDEAL betalen?

iDeal lijkt momenteel helaas geen onderdeel uit te maken van de betalingsmogelijkheden bij BingX. Dit is een kleine aderlating. Je kunt onder andere betalen met creditcard, Apple Pay en Google Pay.

Is BingX ook actief in België?

BingX is beschikbaar in meer dan 100 landen en ook gewoon in Belgie. Alle functies die het platform aanbiedt kun je in België gebruiken.

Moet ik me verifiëren bij BingX?

Je hoeft je enkel met een e-mailadres of SMS bericht te verifiëren. Voor het gebruik van hogere bedragen moet je echter je identiteit verifiëren. Voor niet-geverifieerde gebruikers is er een withdraw limiet van 50 duizend dollar per dag.

Hoe werkt staken bij BingX?

BingX heeft geen expliciete staking optie. Wel is het tijdens bepaalde evenementen mogelijk om te staken op het platform. Heb je dus behoefte aan een crypto exchange met staking opties dan kun je beter een andere exchange gebruiken menen wij.

Hoe oud moet ik zijn om BingX te gebruiken?

Volgens de terms & agreements bij BingX moet je minimaal 18 jaar zijn om het platform te gebruiken. Dit is in lijn met de meeste goede crypto exchanges.

Wat is 2FA bij BingX?

2FA staat voor two factor authorisation, en is een manier om je account extra te beveiligen. Bijvoorbeeld door middel van een code die je ontvangt via SMS bij het inloggen, of via een code die je krijgt met een speciale 2FA app op je telefoon.

Laatste nieuws