Bybit Review

Bybit is een in Dubai gevestigde internationale crypto exchange die in 2018 is opgericht door Ben Zhou, waarop meer dan 270 assets genoteerd zijn.

Bybit beoordeling

+ tot 100x leverage

+ Geavanceerde handelstools

+ Geweldige technologie

+ Sterke interface

+ Goedkope spothandel

– Derivaten kunnen riskant zijn

– Gevestigd in Dubai

– Deelt gegevens met derden

Over Bybit

Bybit is een crypto exchange van internationaal niveau, wat duidelijk terugkomt in de opties die je als handelaar op het platform hebt. Je kunt op Bybit werken met een hefboom, futures-contracten verhandelen, long- of shortposities innemen en nog veel meer.

Verder werkt het handelsplatform met een intuïtieve interface die niet onderdoet voor alle andere grote platformen. Met zijn focus op snelheid, liquiditeit en gebruikerservaring heeft Bybit een plek verworden als een prominente speler in de wereld van crypto.

Sinds de oprichting in 2018 verzamelde Bybit al ruim 10 miljoen gebruikers en is het actief in 160 landen over de hele wereld. Die gebruikers kunnen 24/7 bij de beurs aankloppen voor hulp, mocht dat nodig zijn.

Onze ervaring bij Bybit

Bybit loopt al ruim vijf jaar mee op het hoogste niveau binnen de industrie. Hoewel dat nog niet meteen een garantie is dat we te maken hebben met een gezonde partij (denk aan FTX), pleit dat zeker voor het beursplatform. Het lukt niet veel partijen om zo lang overeind te blijven binnen de crypto-industrie. Het enige minpunt voor de betrouwbaarheid van het handelsplatform is wellicht dat het in Dubai gevestigd is, waar het iets eenvoudiger is om een crypto exchange te openen.

Het doel van Bybit is onder andere om de kloof tussen de traditionele financiële wereld en crypto te verkleinen. Dat doen ze uiteraard door een handelsplatform te zijn waarop je in principe alles kunt regelen, maar ook zeker terechtkunt om je fiatgeld om te zetten in crypto. Uiteindelijk is de mogelijkheid om fiatgeld om te wisselen voor bitcoin natuurlijk cruciaal.

Veiligheid staat voorop bij Bybit. Om die reden publiceren ze sinds het omvallen van FTX bijvoorbeeld geregeld een Proof-of-Reserves, zodat klanten zeker weten dat hun tegoeden ook daadwerkelijk in de wallets van het beursplatform zitten. Het is jammer dat dit nodig is, maar het is wel een geruststellende gedachte dat alles zo goed geregeld is.

Als laatste kun je op Bybit terecht voor een gigantisch aanbod aan assets. Je kunt op Bybit handelen in meer dan 270 verschillende cryptocurrency’s en daar voegen ze geregeld nieuwe munten aan toe. Als jij geen Bitcoin-maximalist bent, dan is dit zeker een beurs waar je aan je trekken kunt komen.

Handelskosten by Bybit

De handelskosten bij Bybit zijn voor industrie-begrippen relatief laag te noemen. Zo betaal je op de spothandel op het beursplatform een fee van 0,1 procent over alle transacties. Daarmee zou Bybit in Nederland in ieder geval de goedkoopste partij zijn.

In het buitenland behoren ze daarmee ook tot de goedkopere partijen van de wereld, maar dat mag ook wel voor een handelsplatform van internationale allure.

Klantenservice by Bybit

De klantenservice bij Bybit is in principe 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar. Dat is essentieel in de crypto-wereld, waarin het vaak belangrijk is om accuut op te treden als er problemen zijn. 

Je kunt Bybit op allerlei manieren bereiken, maar de livechat is natuurlijk de snelste manier om voor elkaar te krijgen wat je nodig hebt. Verder is het bijvoorbeeld ook mogelijk om te mailen, wat handig kan zijn als je niet meteen een antwoord nodig hebt.

Bybit app ervaring

  • Overzichtelijk
  • Uitgebreid
  • Toegankelijk
  • Snel en veilig
  • Mooi interface
  • Voor ieder wat wils
  • Staking

Beoordeling Bybit app

Net als de meeste andere grote handelsplatformen binnen de crypto-wereld, beschikt Bybit over een mobiele applicatie. Binnen die mobiele applicatie krijg je toegang tot alle geavanceerde systemen die ook op de desktop-versie van het handelsplatform aanwezig zijn.

Kopieer de beste handelaren

Je kunt bij Bybit ook handelaren kopiëren. Heb je zelf bijvoorbeeld te weinig tijd of kennis om te handelen? Dan kun je op deze manier de besten van de industrie volgen in al hun trades, zonder dat je hier zelf kennis voor hoeft te hebben. Dit kost je uiteraard wel een klein percentage van de eventuele opbrengsten.

Is Bybit veilig?

Bybit maakt naar eigen zeggen gebruik van een drielaags-beveiligingssysteem. Assets van gebruikers worden veilig opgeslagen in zogenaamde cold wallets. Dit betekent dat het gaat om wallets die niet verbonden zijn met het internet, wat voor een extra laag aan beveiliging zorgt.

Verder beschermt Bybit de assets tegen onbevoegde toegang door een combinatie van verschillende digitale vormen van beveiliging. Het gaat hierbij om een geavanceerde multi-handetkening, een Trusted Execution Environment (TEE) en Threshold Signature Schemes (TSS).

Als laatst voert Bybit regelmatig Proof-of-Reserve controles uit, die vooral na het omvallen van FTX in november 2022 populair zijn, om aan te tonen dat ze alle assets van hun gebruikers ook daadwerkelijk in hun wallets hebben. Alles bij elkaar moet dat ervoor zorgen dat Bybit een platform is waar gebruikers hun assets met een gerust hart kunnen achterlaten.

Veelgestelde vragen over Bybit

Kan je bij Bybit met iDEAL betalen? 

Het is bij Bybit niet mogelijk om met iDEAL te betalen, maar je kunt bij de exchange tal van andere manieren inzetten om je fiatgeld op het beursplatform te krijgen. Mogelijk dat ze in de toekomst nog iDEAL toevoegen.

Is Bybit ook actief in België?

In principe is Bybit ook actief in België. Bybit is natuurlijk geen Nederlands, maar een internationaal platform, waardoor ze meteen de hele Europese markt bestrijken.

Hoe werkt staken bij Bybit?

Je kunt bij Bybit allerlei tokens staken, waaronder Ethereum en vele andere Proof-of-Stake projecten. Verder heeft het een NFT-marktplaats en vele andere gave Web3-toepassingen die je kunt gebruiken.

Hoe oud moet ik zijn om Bybit te gebruiken?

Je moet minimaal 18 jaar zijn om te mogen handelen op Bybit. Dat vereiste geldt in principe voor ieder beursplatform ter wereld. Mocht je graag willen starten en je bent jonger dan 18, dan moet je jouw ouders even aanschieten.

Wat is 2FA bij Bybit?

Two-Factor Authentication (2FA) is een belangrijke manier om je account te beveiligen en dat is uiteraard ook mogelijk bij Bybit. Dankzij moet je bijvoorbeeld ook nog een authenticatie-app op je mobiel gebruiken om in te loggen.

Het laatste nieuws