BLOX Review

BLOX_review_crypto_insiders_cover

BLOX is een applicatie voor Android en iOS smartphones waarmee zeer gemakkelijk cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) gekocht kunnen worden. Het bedrijf dat de app ontwikkelde is het Nederlandse Bitcoin-bedrijf BTC Direct. Het doel van BLOX is om cryptocurrency toegankelijker te maken voor het bredere publiek door het kopen en verkopen van cryptocurrencies zo gemakkelijk mogelijk te maken. Benieuwd naar een korte kennismaking met BLOX? Check dan onze exchange pagina Gebruik promocode CRYPTOINSIDERS tijdens het registreren van je BLOX-account en ontvang direct €5,- cadeau! Dit bedrag kan je in de app direct gebruiken om bijvoorbeeld bitcoin te kopen!


BLOX facts

Het bedrijf achter de BLOX app heet BLOX B.V. dat geregistreerd staat met KvK-nummer 7166533. Het adres waarop het bedrijf staat ingeschreven is Wijchenseweg 102, postcode 6538 SX in Nijmegen.

Ondersteunde fiatvaluta euro
Betaalmethodes en kosten iDEAL Bankoverschrijving Creditcard 0% 0% 1,5%
Handelskosten Overzicht 1%
Aantal cryptocurrencies 10
Stortingskosten Alleen euro stortingen
Opnamekosten Alleen euro opnames

BLOX biedt op dit moment 10 cryptocurrencies aan. Dit zijn de vooral cryptocurrencies die teruggevonden kunnen worden in de top 10 op basis van marktkapitalisatie zoals bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en litecoin (LTC).


In welke landen is de BLOX app beschikbaar?

BLOX is beschikbaar voor gebruikers uit Nederland en België met een geldig legitimatiebewijs. De app zal binnenkort ook beschikbaar worden gemaakt in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Engeland. Het uiteindelijke doel is om BLOX binnen de gehele SEPA (Single Euro Payments Area) te lanceren.

BLOX_review_crypto_insiders_landen


Een account aanmaken en inlogprocedure

Doordat BLOX als doel heeft het kopen en verkopen van cryptocurrency zo gemakkelijk mogelijk te maken, is het aanmaken van een account simpel.

BLOX downloaden

Ten eerste dien je de app te downloaden op je telefoon. BLOX is beschikbaar voor Android en iOS. Ga naar de Google Play store of App Store en download de BLOX app.

Account aanmaken

Zodra BLOX is geïnstalleerd kun je een account aanmaken. Hiervoor kun je zowel je e-mailadres als een van je socialmedia-accounts gebruiken. 

Een storting doen

Het doen van een storting is heel simpel. Door op het euro-symbool binnen de app te klikken kun je aangeven hoeveel je precies wilt storten. Dit kan al vanaf €1,-. Nadat je hebt aangegeven hoeveel je wilt storen, kun je aangeven hoe je wilt betalen. Dit kan met iDEAL, bankoverschrijving of creditcard. Bij alle betaalmethodes staat hoeveel je aan kosten betaalt en wat het totaalbedrag zal zijn.

BLOX_review_crypto_insiders_storten


Het handelsplatform

BLOX is bedoeld voor de cryptohandelaar die eigenlijk alleen maar cryptocurrency wil kopen en vasthouden voor de lange termijn. Het is dan ook niet zo gek dat het dashboard er simpel uitziet met slechts vier knoppen aan de onderzijde. Deze knoppen brengen je naar de pagina’s waarop je cryptocurrency kan kopen en verkopen, je kluis, pagina’s waarop je euro’s kan storten en opnemen, en je accountinstellingen. De grafiek die je ziet wanneer je op een cryptocurrency klikt kan op drie tijdsframes worden ingesteld; dag, week en maand. Onder de grafiek vind je twee knoppen. Een is voor het kopen en de ander voor het verkopen van cryptocurrency. De app biedt geen geavanceerde grafieken met technische indicatoren.


Veiligheid

Zodra je cryptocurrency hebt gekocht binnen BLOX worden deze in je kluis gestopt. Deze kluis is in principe een cryptocurrency wallet. Het verschil is echter dat de wallet wordt beheerd en beveiligd door BLOX. Dit kan voor sommigen een probleem zijn. De private keys van je wallet zijn namelijk in het bezit van BLOX. Desalniettemin maakt dit aspect van BLOX’ custody-dienst de BLOX app een stuk simpeler. Je hoeft namelijk geen eigen wallet aan te maken, wat nogal een gedoe kan zijn voor een starter. Een minpunt van het niet hebben van je eigen wallet is dat je de cryptocurrency niet vanuit de BLOX app naar een eigen wallet kunt sturen. Voor de ervaren handelaar kan dit een minpunt vormen. Mocht dit het geval zijn dan kun je altijd nog cryptocurrency via BTC Direct, het bedrijf achter BLOX, kopen. Via de omwisseldienst van BTC Direct kun je namelijk wel je crypto in een eigen wallet bewaren. Een pluspunt van BLOX is dat het kantoor in Nijmegen is gevestigd. Het bedrijf voert daarmee beleid om te voldoen aan de AML- (Anti Money Laundering) richtlijnen van de Nederlandse Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme) en die van de Europese Unie.


Support en bereikbaarheid

Mocht je tegen problemen aanlopen dan heeft BLOX een uitgebreide kennisbank waarin allerlei veel gestelde vragen worden beantwoord. Kom je er aan de hand van deze vragen alsnog niet uit? Dan kun je BLOX bereiken middels een contactformulier, telefoon en social media. BLOX is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 22:00 uur, en zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur. 


Beoordeling en conclusie

Op de website van BLOX zijn enkele klantenrecensies te vinden waarin klanten aangeven het vooral te waarderen dat BLOX zeer makkelijk in gebruik is. Wel stelt een trader dat de display wat uitgebreider zou mogen, omdat hij meer details gewend is. Voor degene die simpelweg crypto wil kopen en vasthouden als langetermijninvestering, en niet echt geïnteresseerd is in de onderliggende blockchain-technologie, is BLOX echter een ideale oplossing. Zonder veel gedoe maak je een account aan, stort je euro’s en koop je crypto! Gebruik promocode CRYPTOINSIDERS tijdens het registreren van je BLOX-account en ontvang direct €5,- cadeau! Dit bedrag kan je in de app direct gebruiken om bijvoorbeeld bitcoin te kopen!


Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.