eToro Review

eToro is een toonaangevend sociaal handelsplatform met een breed scala aan handelsopties. Van aandelen tot cryptocurrencies, het biedt gebruikers tal van mogelijkheden. 

Over eToro

Opgericht in 2007, heeft eToro een sterke reputatie opgebouwd als pionier in sociale handel. Met meer dan 30 miljoen geregistreerde gebruikers uit meer dan 140 landen, biedt het platform een breed scala aan financiële instrumenten, van aandelen tot cryptocurrencies. eToro heeft niet alleen een gebruiksvriendelijke interface maar biedt ook uitgebreide educatieve bronnen aan.

eToro Klantervaring

De gebruikerservaring op eToro wordt vaak als positief beschouwd, voornamelijk vanwege de gebruiksvriendelijke interface en het scala aan educatieve middelen. Op Trustpilot krijgt eToro een 4,3 met meer dan 20.000 reviews. Dat is niets minder dan indrukwekkend te noemen!

Onze ervaring bij eToro

We hebben uitgebreid gebruik gemaakt van eToro en zijn behoorlijk onder de indruk van de veelzijdigheid en gebruikersvriendelijkheid van het platform. Bij het inloggen werden we begroet door een schoon en intuïtief dashboard dat direct toegang biedt tot een scala aan functies: van aandelen en ETF’s tot cryptocurrencies en grondstoffen. Het navigeren door deze diverse opties is verrassend eenvoudig, dankzij een goed ontworpen gebruikersinterface die zowel visueel aantrekkelijk als functioneel is.

Wat echt opviel was het sociale handelsaspect van het platform. De mogelijkheid om andere handelaren te volgen en te kopiëren via het CopyTrader-systeem is een ongekende functie die nieuwkomers kan helpen snel de kneepjes van het vak te leren. Dit sociale netwerk aspect wordt versterkt door een actieve online gemeenschap, die onderling tips en strategieën deelt. Hier voel je je niet geïsoleerd als handelaar; er is een heel ecosysteem van gebruikers waarvan je kunt leren en met wie je kunt interageren.

Ontdek hier het Copy Trading bij eToro

Ook opmerkelijk is de educatieve focus van eToro. Met een uitgebreide ‘Trading Academy’ inclusief webinars, video’s, en quizzen, is eToro erop gericht om van zijn gebruikers goed geïnformeerde handelaren te maken. Dit komt goed van pas als je nog nieuw bent in de wereld van financiële handel. Het is evident dat eToro wil dat zijn gebruikers slagen en het heeft de hulpmiddelen om dat te bereiken.

Qua kosten is eToro vrij transparant. Er zijn geen kosten voor het storten van geld, en de spreads zijn duidelijk aangegeven. Dit is een verademing in een industrie waar verborgen kosten vaak de norm zijn. Echter, het is cruciaal om de spreads in de gaten te houden omdat ze variëren afhankelijk van de marktvolatiliteit en het soort activa dat je handelt.

Aan de klantenservicezijde, hoewel doorgaans behulpzaam, hebben we enkele variabiliteit ervaren in reactietijden, vooral tijdens piekuren. Maar de beschikbare middelen voor zelfhulp, zoals de FAQ-sectie, zijn grondig en bieden antwoorden op de meeste algemene vragen.

Handelskosten bij eToro

In tegenstelling tot veel andere online brokers, hanteert eToro doorgaans geen commissies voor de handel in aandelen en ETF’s. Het platform verdient voornamelijk aan de spreads, die afhankelijk zijn van het gekozen financiële instrument en de huidige marktvolatiliteit. Over het algemeen zijn de kosten op eToro in lijn met het gemiddelde in de markt.

Commissievrij handelen in aandelen en ETF’s bij eToro

Klantenservice bij eToro

eToro streeft ernaar om superieure klantenservice te bieden. Gebruikers kunnen de klantenservice bereiken via live chat, e-mail, of de uitgebreide FAQ-sectie op de website. De klantenservice is beschikbaar in meerdere talen en doet zijn best om vragen en problemen zo snel en efficiënt mogelijk op te lossen. 

eToro App ervaring

  •  Intuïtieve interface
  •  Snelle uitvoering van handel
  •  Real-time prijsupdates
  •  Synchronisatie met desktopplatform
  •  Uitgebreide handelsinstrumenten
  •  Betrouwbare beveiligingsfuncties

Beoordeling eToro App

De eToro app biedt een naadloze overgang van het desktopplatform en behoudt dezelfde gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit, waardoor handelen onderweg moeiteloos wordt. eToro handelaren en investeerders kunnen altijd en overal aan hun trekken komen op deze manier!

Foto: Shutterstock/Postmodern Studio

Crypto aanbod op eToro

eToro biedt een indrukwekkend scala aan cryptocurrencies voor handel, met een totaal van 80 verschillende cryptovaluta. Het platform gaat verder dan het aanbieden van enkel mainstream munten zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om te handelen in een verscheidenheid aan andere populaire en opkomende cryptocurrencies zoals Bitcoin Cash (BCH), cardano (ADA), en dogecoin (DOGE).

Dit brede aanbod maakt eToro een uitstekende keuze voor zowel beginnende als ervaren crypto-handelaren die hun portfolio willen diversifiëren. Of je nu wilt investeren in bewezen cryptocurrencies of wilt experimenteren met nieuwere, minder bekende opties, eToro biedt de flexibiliteit en variëteit die je zoekt in een crypto-handelsplatform.

Wat het crypto aanbod op eToro extra bijzonder maakt is natuurlijk het feit dat je hier ook in aandelen kunt handelen. Op deze manier heb je eigenlijk alle investeringsopties beschikbaar onder een dak, hetgeen vandaag de dag vrij uniek is!

Handel vandaag nog in aandelen en crypto op eToro!

Registreren bij eToro

Het aanmaken van een account bij eToro is een relatief eenvoudig en gestroomlijnd proces, ontworpen om gebruikers zo snel mogelijk aan de slag te laten gaan. Na het bezoeken van de website of het downloaden van de app, wordt je gevraagd om basisinformatie te verstrekken zoals je naam, e-mailadres, en een wachtwoord. Een verificatiemail wordt vervolgens naar je e-mailadres gestuurd om de registratie te voltooien.

Na de eerste registratiestap volgt een serie verificatieprocessen. Dit is een belangrijke fase omdat eToro strikte Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML) protocollen volgt. Je wordt gevraagd om identificatiebewijzen zoals een paspoort of rijbewijs, evenals een recente nutsrekening om je adres te bevestigen. Deze stappen kunnen enige tijd in beslag nemen, maar ze zijn cruciaal om een veilige handelsomgeving te garanderen.

Ongeverifieerde accounts kunnen te maken krijgen met lagere handels- en opnamelimieten. Eenmaal volledig geverifieerd, worden deze beperkingen opgeheven, wat meer vrijheid biedt voor handel en opnames. Al met al biedt het registratieproces van eToro een evenwichtige mix van gebruiksgemak en strenge beveiligingsmaatregelen.

Is eToro veilig?

De vraag naar de veiligheid van een online handelsplatform is cruciaal, en eToro stelt in dit opzicht niet teleur. Het bedrijf is gereguleerd door gerenommeerde financiële instanties, zoals de Financial Conduct Authority (FCA), hoogste toezichthouder, in het Verenigd Koninkrijk en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) in Cyprus. Deze reguleringen verzekeren dat het platform voldoet aan strikte richtlijnen op het gebied van financiële transparantie en eerlijkheid.

Bovendien maakt eToro gebruik van geavanceerde beveiligingstechnologieën, zoals SSL-encryptie, om de persoonlijke en financiële gegevens van de gebruikers te beschermen. Deze gelaagde beveiligingsbenadering zorgt ervoor dat het bijna onmogelijk is voor onbevoegden om toegang te krijgen tot gevoelige informatie.

Specifiek voor het handelen in cryptocurrencies, neemt eToro extra voorzorgsmaatregelen. Alle cryptocurrencies worden opgeslagen in zogenaamde ‘cold wallets’, die niet direct zijn verbonden met het internet. Dit verkleint het risico op hacking aanzienlijk en garandeert dat uw investeringen in digitale valuta veilig zijn.

Het platform heeft ook een strikte procedure voor het verifiëren van nieuwe accounts, in lijn met Know Your Customer (KYC) en Anti Money Laundering (AML) protocollen. Hoewel dit voor sommigen misschien als een hindernis kan voelen, is het een noodzakelijke stap om frauduleuze activiteiten te voorkomen en het algemene veiligheidsniveau van het platform te handhaven.

In het licht van deze maatregelen kan worden gesteld dat eToro een zeer veilig platform is voor online handel. De combinatie van wettelijke naleving, geavanceerde beveiligingstechnologie, en strikte verificatieprocedures draagt bij aan een omgeving waarin gebruikers met een gerust hart kunnen handelen

Veelgestelde vragen over eToro

Kan je bij eToro met iDEAL betalen?

Zeker, bij eToro is het mogelijk om met iDeal te betalen. Dit proces is enorm gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. Met iDeal kun je bij eToro maximaal 50.000 euro in een keer storten, meer dan genoeg dus voor de gemiddelde gebruiker.

Is eToro ook actief in België?

eToro is een enorm internationale exchange en opereert eigenlijk overal ter wereld, ook in België!

Moet ik me verifiëren bij eToro?

Ja, dit moet. Voordat je aan de slag kunt moet je de zogenaamde Know Your Customer (KYC) procedure doorlopen. Dit houdt in dat je je persoonlijke gegevens naar waarheid invult en een foto van uw identiteitsbewijs maakt en opstuurt. Nadat dit is voltooid kun je van alle functies gebruik maken.

Hoe oud moet ik zijn om eToro te gebruiken?

Voor het bezitten van crypto is er geen leeftijdsvereiste. Voor het gebruik van crypto exchanges moet je echter minimaal 18 jaar oud zijn. Dit dien je aan te tonen tijdens het verificatie process tijdens te registratie van je account.

Wat is 2FA bij eToro?

Voor de veiligheid van je account kan er ook een 2 factor authenticatie ingesteld worden in plaats van de beveiligingscheck per e-mail. Dit maakt het proces nog sneller. Deze authenticatie gaat door middel van een code die je op een authenticator app op je telefoon te zien krijgt.

👉🏼 Maak direct een account aan op eToro


eToro is een multi-asset platform dat zowel beleggen in aandelen als cryptoactiva aanbiedt, evenals het handelen in CFD’s.

Let op dat CFD’s complexe instrumenten zijn en een hoog risico met zich meebrengen om snel geld te verliezen vanwege hefboomwerking. 74% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. U dient te overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken, en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Eerdere prestaties zijn geen indicatie van toekomstige resultaten. De getoonde handelsgeschiedenis is minder dan 5 volledige jaren en kan niet voldoende zijn als basis voor een investeringsbeslissing.

Copy Trading komt niet neer op beleggingsadvies. De waarde van uw beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in cryptoactiva is zeer volatiel en ongereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Belasting op winst kan van toepassing zijn.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de nauwkeurigheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met gebruikmaking van openbaar beschikbare niet-entiteitsspecifieke informatie over eToro

Laatste nieuws