Finst Review

In januari 2023 is de Nederlandse markt voor cryptobeurzen uitgebreid met de komst van Finst. De crypto exchange is opgericht door de mensen achter DEGIRO en wil met het gloednieuwe platform een brug slaan tussen particuliere en professionele crypto investeerders. Een platform met maximale veiligheid, boordevol functies en tevens de goedkoopste van Nederland.

Als je je nu registreert en code ‘INSIDERS’ gebruikt kun de eerste twee weken tot wel €5.000 helemaal gratis verhandelen!

De naam ‘Finst’ heeft eigenlijk twee betekenissen: ten eerste is het geïnspireerd op ‘financial institution’ en ten tweede komt het woord ook voor in de Urban Dictionary met de betekenis ‘klaarmaken om iets te doen’.

Finst is in januari tevens erkend door De Nederlandsche Bank als aanbieder van cryptodiensten.

finst_crypto_exchange_logo

Account aanmaken

Een account aanmaken bij Finst is een eenvoudige taak en kost slechts drie minuten van je tijd. Via de mobiele app zul je eerst je e-mailadres moeten verifiëren. Hierna is het zaak om je mobiele nummer te verifiëren en de ID-verificatie te doorlopen. Voor het verifiëren van je identificatie is het vereist om een foto van je identiteitsbewijs en je gezicht te uploaden. Vervolgens worden er twee vragen gesteld over de reden tot het gebruik van het platform en een schatting van het jaarlijkse stortbedrag. Als laatste is het alleen nog een kwestie van geld overmaken, wat met iDEAL slechts enkele seconden duurt, voordat je jouw favoriete cryptomunten kunt kopen op Finst.

Handelskosten bij Finst

Finst wil het beleggen in crypto zo toegankelijk, veilig en goedkoop mogelijk laten verlopen. Met handelskosten van slechts 0,15% mag Finst zichzelf de goedkoopste cryptobeurs van ons land noemen. Daarnaast wil de in Amsterdam gevestigde exchange 100% transparant zijn over de fees en kosten. 

De transactiekosten bij Finst liggen 82% lager dan die van de 8 andere bij De Nederlandsche Bank geregistreerde cryptobeurzen. Concreet betekent dit dat wanneer je ervoor kiest om €1.000 te investeren in cryptocurrencies, ben je bij Finst maar liefst €7,05 goedkoper uit dan bij de ‘gemiddelde’ concurrent. De gemiddelde transactiekosten bij de 8 andere exchanges ligt namelijk op €8,55, terwijl je bij Finst slechtst €1,50 kwijt bent

Finst_crypto_exchange_fee

Aanbod Finst

In vergelijking tot andere cryptobeurzen is het aanbod van Finst wat aan de lage kant. Echter is het niet geheel tegen de verwachting in dat het een beperkt aanbod ter beschikking heeft, aangezien het een piepjong handelsplatform is. Elke grote cryptobeurs van het moment is ooit begonnen met een beperkt aantal cryptomunten. Finst biedt meer dan 40 cryptomunten aan, waaronder uiteraard de ‘grote jongens’ als bitcoin (BTC), ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Cardano (ADA). Enkele weken na lancering werd het aanbod al uitgebreid met vijftien nieuwe cryptomunten en de verwachting is dat deze trend zich voort zal zetten. Finst streeft er niet voor niets naar om binnen vijf jaar het grootste crypto platform van Europa te zijn.

Eenvoudig crypto kopen

Eén van de doelen van het team van Finst was om een eenvoudig en toegankelijk cryptoplatform op te zetten waarin de torenhoge toegangsbarrières die gepaard gaan met het investeren in crypto uit de weg te ruimen. Hier is men bijzonder goed in geslaagd. Het handelsplatform van Finst is bereikbaar op zowel desktop als een mobiele app. Deze app is gratis te downloaden in de Google Play Store en de Apple App Store

Het handelsplatform op zowel de desktop als de mobiele app is super overzichtelijk en spreekt voor zich. Zoals eerder benoemd wil Finst een gelijk speelveld opzetten voor alle crypto-investeerders waarbij retailbeleggers van dezelfde voorwaarden en voordelen kunnen profiteren als professionele beleggers. Hiervoor heeft het een platform gecreëerd waar het ontzettend simpel is om crypto te kopen.

Doordat Finst een in Nederland gevestigde partij is, is het mogelijk om met iDEAL te betalen. Hiermee kun je gemakkelijk en binnen enkele seconden geld op jouw Finst account storten. 

Finst portfolio performance tracker

Op het gebied van portfolio-analyse weet Finst zich met kop en schouders boven de andere cryptobeurzen uit te steken. De geavanceerde portfolio-analyses en activiteitenrapporten  brengen uitstekend de prestaties van jouw portfolio in kaart zonder dat je hierbij zelf ingewikkelde berekeningen hoeft uit te voeren. 

Je kunt inzicht krijgen in de gerealiseerde winsten en verliezen, maar ook in de niet-gerealiseerde winsten en verliezen. Ook kunnen de totale prestaties over een bepaalde periode in kaart worden gebracht. Bovendien kun je de verdeling van je portfolio en je complete handelsgeschiedenis inzien. Door bewustwording te creëren van de trades die je hebt geplaatst kun je alleen maar betere resultaten behalen in de toekomst.

Finst_crypto_exchange_analytics_tracker

Is Finst veilig?

Uit enkele van hun doelen en kernwaarden blijkt dat de veiligheid van de digitale activa uiterst belangrijk is. Finst wil het beleggen in crypto namelijk zo toegankelijk, veilig en goedkoop mogelijk laten verlopen. Bovendien wil het binnen vijf jaar uitgegroeid zijn tot het grootste en meest vertrouwde crypto-platform van Europa.

Er zijn meerdere facetten die bijdragen aan de veiligheid van dit platform. Ten eerste zorgt de registratie bij De Nederlandsche Bank voor extra zekerheid, aangezien het hiermee onder toezicht staat van onze centrale bank.

Ook staat jouw cryptovermogen niet in de boeken van Finst, waardoor financiële problemen bij het bedrijf jou geen schade zal opleveren. Jouw cryptocurrencies worden bewaard in een goed beveiligde kluis die beschikt over verschillende technologieën om de veiligheid van jouw cryptovermogen te garanderen. 

Bovendien werkt Finst samen met Bunq om het geld van de klanten bij onder te brengen. Het geld staat dus eigenlijk op de rekening bij deze in Nederland gereguleerde bank, wat nóg meer zekerheid biedt.

Finst heeft ook aangegeven dat het nooit tegen de gebruikers zal handelen. De activa zullen niet uitgeleend worden aan andere partijen of gebruikt worden op wat voor manier dan ook.

Als je je nu registreert en code ‘INSIDERS’ gebruikt kun de eerste twee weken tot wel €5.000 helemaal gratis verhandelen!

Het laatste nieuws