Gate.io Review

Gate.io is een handelsplatform dat is geboren in 2013 en het is voor crypto-begrippen een ervaren speler is binnen de industrie. Het handelsplatform is opgericht door Lin Han in China. In de beginjaren opereerde het zelfs onder de naam Bter.com en was het enkel actief in China. Later is het hoofdkwartier van Gate.io verhuisd naar de Kaaiman Eilanden om te vluchten van de strenge regels in China. In 2017 werd voor de naam Gate.io gekozen en is het platform internationaal gegaan. Dat is een succes gebleken, want op CoinMarketCap vinden we het handelsplatform terug op plek vijf. Volgens CoinMarketCap hoeft Gate.io alleen Kraken, Coinbase, FTX en Binance voor zich te dulden.

Wat Gate.io een bijzonder platform maakt is het aanbod van 1.442 verschillende cryptocurrencies en de ongelooflijke diversiteit aan financiële producten op het platform. Daarnaast doet het qua volume en bezoekersaantallen ook mee met de grootste partijen binnen de industrie. Wat dat betreft hoef je niet bang te zijn voor een gebrek aan liquiditeit.

Gateio_1
Afbeelding 1: De features van Gate.io op een rij

Hoe groot is Gate.io?

Op de website claimt Gate.io wereldwijd meer dan 10 miljoen gebruikers te hebben. Dat gaat waarschijnlijk om geregistreerde accounts en is niet het aantal actieve gebruikers. Volgens de cijfers van SimilarWeb heeft de website van Gate.io wekelijks gemiddeld 2,65 miljoen bezoekers. Het openen van de mobiele-applicatie van het handelsplatform is in dat cijfer niet meegenomen. Wat dat betreft is het duidelijk dat we op het moment van schrijven in een bearmarkt zitten en de activiteit op Gate.io wat lager is dan normaal. Het dagelijkse handelsvolume ligt ondanks die ellende nog netjes op 1 miljard dollar per dag, waarmee het platform tot de top van de wereld behoort. Ter vergelijking, het Nederlandse Bitvavo draait op dit moment een handelsvolume van 125 miljoen dollar per dag.

GateIO_2
Afbeelding 2: Afgaande op de cijfers van Gate.io, hoort de exchange tot de wereldtop

Verder heeft Gate.io, na de keuze om in 2017 de internationale markt te betreden, gebruikers uit meer dan 224 verschillende landen. Als laatste heeft het met de GateToken sinds 2019 een eigen token. Deze token draait op de GateChain, wat een decentraal handelsplatform is.

Handelskosten op Gate.io

Een belangrijke factor in het kiezen van een handelsplatform zijn de handelskosten. Bij Gate.io betaal je op de spotmarkt in principe 0,2 procent voor zowel “Maker” als “Taker” transacties. We spreken van een “Maker” als jij zelf de transactie in het orderboek zet. Als je op een bestaand aanbod ingaat, dan spreken we van een “Taker”. Ter vergelijking, bij Bitvavo betaal je in de basis 0,25 procent voor een Taker en 0,15 procent voor een Maker transactie.

Qua handelskosten behoort Gate.io tot de middenmoot. Ze zijn niet goedkoop, maar ook niet duur. Er zijn mogelijkheden om je handelskosten naar beneden te krijgen; bijvoorbeeld met Gate.io Points of natuurlijk met de GateToken. Wat dat betreft hebben ze vergelijkbare structuren als andere beursplatformen met een eigen token. Ook als je boven bepaalde volumes uitkomt gaan je handelskosten omlaag.

ETF Leveraged Tokens

Een opvallend product in het portfolio van Gate.io zijn de zogenaamde ETF Leveraged Tokens. Dit zijn tokens die met een factor 3 of 5 ten opzichte van de normale koers van een cryptocurrency handelen. Op deze manier kun je heel eenvoudig handelen in tokens met een hefboom. De handel is in principe precies hetzelfde als de handel op de spotmarkt. Een mooie bijkomstigheid is dat je geen marge nodig hebt om een positie te openen. Het enige wat je kwijt bent is een dagelijkse fee van 0,1 procent om alle kosten te dekken. Bijzonder is dus dat je op deze manier niet het risico loopt om geliquideerd te worden. Al is het uiteraard wel mogelijk om al je geld te verliezen.

GateIO_3
Afbeelding 3: Middels een ETF kan je op Gate.io met een hefboom handelen

Om ervoor te zorgen dat de ETF tokens altijd op het gewenste niveau van leverage zijn, is het Gate.io team altijd bezig om de posities opnieuw in balans te brengen. Vooral grote schokken in de markt kunnen voor dit product problematisch zijn. Als je van een gokje houdt is het echter een leuke om mee te spelen. Al je geld vergokken op dit soort producten is, zeker in de volatiele cryptomarkt, een minder goed idee.

Verdienen met je crypto-portfolio

Het platform van Gate.io onderscheidt zich van de rest van de markt door een enorm aanbod aan mogelijkheden. Dankzij dat brede pallet aan mogelijkheden kun jij jouw cryptovermogen aan het werk zetten. Bijvoorbeeld door het uit te lenen of aan het werk te zetten in een liquiditeitspool.

GateIO_4
Afbeelding 4: Gate.io biedt een zeer uitgebreid aanbod aan financiële producten

De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Laat je echter niet verleiden door de extreem hoge rendementen die je voor sommige munten voorbij ziet komen. Het lijkt aantrekkelijk om je geld 14 dagen tijd tegen 150 procent op jaarbasis weg te zetten, maar tegenover dat enorme rendement staat waarschijnlijk een nog groter risico.

Een andere toffe feature op Gate.io is de mogelijkheid om cryptocurrency te minen zonder dat je daar hardware voor nodig hebt. Gate.io keert de opbrengsten op dagelijkse basis uit en je hoeft niet te wachten voordat je ze kunt opnemen. Als je een “Cloud Mining” contract koopt, dan beginnen je miners vanaf de volgende dag te draaien. De dag daarop krijg je vervolgens je eerste opbrengsten uitgekeerd. Ze geven op Gate.io uiteraard geen garanties over de opbrengsten, enkel een schatting van het rendement op jaarbasis. Die staat daar op de voorwaarde dat er niets gebeurt met de tokenprijs, de moeilijkheidsgraad in het netwerk en de bloksubsidie.

Bot en Copy Trading

Als het je gaaf lijkt om actief te traden, maar zelf de kwaliteiten of tijd niet voor hebt, dan heeft Gate.io een interessante oplossing voor je. Op het handelsplatform heb je namelijk de mogelijkheid om Bot en Copy Trading aan te zetten. In het geval van Bot Trading handelt een robot automatisch voor jou op basis van bepaalde input. In het geval van Copy Trading kopieer je simpelweg de handelingen van andere succesvolle traders. Zo kun je als onervaren handelaar toch profiteren van de volatiliteit in de markt en de kwaliteiten van andere traders.

De handelaren zelf profiteren er ook van, zij krijgen namelijk een klein percentage van de mensen die hun volgen. Weet jij op Gate.io een flinke following op te bouwen, dan is de kans groot dat je daar flink mee kan verdienen. Ben jij een goede handelaar? Dan kun je mogelijk dubbel verdienen met je kwaliteiten. In eerste instantie met je succesvolle trades en daarnaast met de betalingen van mensen op Gate.io die jou volgen.

👉🏼 Registeren bij Gate.io kan via deze link!

Spot en Derivatenmarkt

Gate.io zou niet compleet zijn zonder klanten zowel toegang tot een spot- als een derivatenmarkt te bieden. Het is op het platform van Gate.io mogelijk om eenvoudig aan de slag te gaan op de spotmarkt. Dat is de markt waarop je simpelweg 1 op 1 cryptocurrencies met elkaar kunt verhandelen. Maar ook de eerder besproken ETF Leveraged Tokens kunt kopen en met marge kunt handelen. Margehandel is simpelweg wanneer je geld leent om je positie te vergroten. Vaak moet je dan crypto als onderpand geven. Zo kun jij jouw bitcoin bewaren door het als onderpand vast te zetten, daar geld mee lenen en vervolgens meer bitcoin kopen. Zo bouw je automatisch een hefboompositie op, zonder dat je daar spannende contracten voor hoeft af te sluiten op de derivatenmarkt. Dat soort praktijken brengen uiteraard wel extra risico’s met zich mee.

Wees je ervan bewust dat je met margehandel bij extreme volatiliteit zomaar je volledige positie kunt verliezen. Doe met dat soort zaken dus vooral geen hele gekke dingen.

GateIO_5
Afbeelding 5: Je kan op Gate.io handelen op zowel de spot markt als de markt voor derivaten

Naast de spotmarkt kun je bij Gate.io ook terecht voor een derivatenmarkt. Hier kun je uiteraard in futures, opties en nog veel meer spannende producten handelen. Daar moet bij gezegd worden dat deze producten bedoeld zijn voor de meer ervaren handelaren. Als beginner is het niet aan te raden om hiermee te spelen. Mocht je dat toch van plan zijn, riskeer dan nooit meer dan 1 tot 2 procent van je portfolio per trade. Zelfs “professionals” slagen er op de derivatenmarkt nog in om zichzelf op te blazen.

Account aanmaken bij Gate.io

Het aanmaken van een account bij Gate.io is een fluitje van een cent. In beginsel vul je enkel een e-mailadres en wachtwoord in. Vervolgens moet je op het platform zelf een verificatie doorlopen. Over het algemeen duurt het niet langer dan één dag voordat je account helemaal klaar is en je aan de slag kunt op het handelsplatform. Mooie bijkomstigheid is dat je op het moment van schrijven gratis voor 100 dollar aan Gate.io Points krijgt bij je registratie. Deze punten kun je inzetten om je handelskosten op het platform te verlagen.

👉🏼 Maak direct een account aan op Gate.io

Conclusie

Al met al is Gate.io een uitstekende optie voor elke crypto investeerder en handelaar. De handelskosten zijn niet direct om over naar huis te schrijven, maar Gate.io behoort wel netjes tot de middenmoot. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om te copy traden en om te handelen met bots, wat Gate.io onderscheidt van de concurrentie.

Zowel het handelen in spot als derivaten wordt op Gate.io ondersteund wat ervoor zorgt dat Gate.io een uitgebreid pakket van functionaliteiten biedt waarmee vrijwel iedereen aan zijn trekken kan komen. Daarnaast is Gate.io eenvoudig te gebruiken en geschikt voor beginnende handelaren en investeerders, maar ook gelouterde handelaren en investeerders komen bij Gate.io niets te kort.

Voor meer informatie over Gate.io kun je terecht op de website.

Laatste nieuws