LiteBit Review

– Publicatiedatum: 7 april 2020 – Waarom is het toch zo moeilijk om cryptocurrencies te kopen? Die vraag stelden de oprichters van het Nederlandse LiteBit zichzelf in 2012 toen ze een zakje litecoin probeerden te kopen. Om de transactie compleet te maken moesten ze hun geld naar een schimmige organisatie in het buitenland sturen en daarna maar afwachten of ze de litecoin daadwerkelijk zouden ontvangen. Geen prettige ervaring, dat moet toch een stuk beter kunnen? Vanuit die gedachte is in 2012 het idee voor LiteBit ontstaan, het was tijd voor verandering. Tijd om het kopen en verkopen van cryptocurrencies een stuk toegankelijker te maken! Op zoek naar een korte beschrijving van LiteBit in plaats van een uitgebreidere review? Bekijk dan de LiteBit exchange pagina. LiteBit is uiteindelijk in 2013 opgericht en heeft zich snel opgewerkt tot de marktleider in Nederland. Met meer dan 600 duizend tevreden klanten die hun cryptocurrencies veilig en eenvoudig kunnen kopen, verkopen en beheren op het platform van LiteBit. Bij de meeste exchanges kun je enkel cryptocurrencies verhandelen voor andere cryptocurrencies, maar LiteBit heeft hier ook traditionele betaalmiddelen aan toegevoegd. Wij vonden het hoog tijd om het platform dat nu ook de ambitie heeft om in Europa de grootste te worden eens onder de loep te nemen. Wat maakt LiteBit nu zo’n interessante exchange?


LiteBit facts

Ondersteunde fiatvaluta euro
Betaalmethodes en kosten LiteBit credits iDEAL Bancontact GiroPay/Sofort SEPA MyBank 0% €0,42 €0,39 + 2% €0,39 + 2%/2,5% €0,61 €0,24 + 1,5%
Transactiekosten Verschilt per cryptocurrency
Aantal cryptocurrencies 53

 


Groot aanbod

Ben je een actieve handelaar of geloof je simpelweg in meerdere crypto-projecten? Dan is de kans groot dat het enorme aanbod van cryptocurrencies dat je op LiteBit kunt vinden je tevreden zal stemmen. Bij de meeste brokers en exchanges kun je terecht voor de grote cryptocurrencies, maar de kleine ruige diamantjes zijn vaak niet beschikbaar. Ben jij iemand die uren op zoek kan gaan naar de volgende grote cryptocurrency, of hou je gewoon van een gokje? Dan zit je goed bij LiteBit.

litebit_review_cryptocurrency_aanbod

Ook als actieve handelaar is het belangrijk om zoveel mogelijk opties tot je beschikking te hebben. Wat dat betreft heeft een groot aanbod alleen maar voordelen. Het kan zijn dat je in het begin een beetje overweldigd wordt door het grote aanbod, maar laat dat juist een motivatie zijn om je echt goed in de projecten te verdiep voordat je tot je eerste aankoop overgaat.


Kan ik snel aan de slag en zijn er limieten?

De oprichters van LiteBit zijn de exchange begonnen vanuit het idee dat cryptocurrencies meer toegankelijk moeten zijn voor het grote publiek. Gebruiksgemak staat daarbij uiteraard op de eerste plaats en dat zie je overal terugkomen op het platform. Het aanmaken en verifiëren van je account is zo gepiept. Binnen enkele minuten kun je jouw eerste aankoop op het platform doen en de trotste bezitters van cryptocurrency zijn.

litebit_review_aanmelden

Voordat je jouw eerste aankoop kunt doen moet je de telefoonnummer-verificatie doorlopen bij LiteBit. Je kunt geen cryptocurrencies kopen met een account dat op geen enkele manier geverifieerd is. Maar geen zorgen, dit is binnen enkele tellen geregeld. Na de verificatie van je telefoonnummer kun je dagelijks tot €1.000 spenderen op het platform, ben je aan een weeklimiet van €3.000 gebonden en kun je maandelijks niet meer dan €9.000 storten. Is dat niet voldoende en wil je meer? Dan moet je de adres- of identiteitsverificatie doorlopen om je limieten te verhogen. LiteBit heeft deze limieten ingesteld om de klant te beschermen en om criminele het zo lastig mogelijk te maken om geld wit te wassen via cryptocurrencies. Niet alleen om te voldoen aan de wet- en regelgeving daaromtrent, maar ook om de reputatie van cryptocurrencies in het algemeen te verbeteren. Er hangt in de media natuurlijk nogal eens een negatief sfeertje rondom bitcoin en andere cryptocurrencies, en op deze manier dragen exchanges en brokers eraan bij om daar een positieve draai aan te geven.


Hoe staat het met support?

Als beginnende cryptocurrency-investeerder wil je natuurlijk dat je zo goed mogelijk geholpen wordt met je eerste stappen in dit spannende wereldje. Om ervoor te zorgen dat jij je volkomen op je gemak voelt staat de klantenservice van LiteBit iedere dag van 9:00 uur ’s ochtends tot 17:00 uur in de avond voor je klaar om je te helpen met al je vragen. Je kunt ze bereiken via hun reguliere telefoonnummer, via Facebook, via email, via live chat en zelfs via WhatsApp!

litebit_review_supportCryptocurrencies zo toegankelijk mogelijk maken doe je niet alleen middels het opzetten van een platform dat makkelijk in gebruik is, maar ook via een goede klantenservice. Dat hebben ze bij LiteBit begrepen en in die zin doen ze zeker niet onder voor de concurrentie.


Kleine kanttekening

LiteBit richt zich met hun platform voornamelijk op de beginnende cryptocurrency-handelaar en dat zie je duidelijk terug in de opzet. Gebruiksgemak staat op de eerste plaats en dat gaat ten koste van sommige andere dingen. Zo heb je bijvoorbeeld je cryptocurrencies niet volledig in eigen beheer. Je kunt LiteBit in die zin vergelijken met een bank. Je kunt er veilig je vermogen opslaan, maar als de bank of LiteBit omvalt, dan moet je met de andere schuldeisers in de rij staan om je geld of cryptocurrencies terug te krijgen.

“Bij het versturen van cryptocurrency naar uw LiteBit Wallet, krijgt u een vordering jegens LiteBit voor levering van dezelfde hoeveelheid cryptocurrency aan u.” Deze zin is afkomstig uit de algemene voorwaarden van LiteBit en is precies dezelfde die je kunt terugvinden in de algemene voorwaarden van je bank. Het risico dat er iets met een partij als LiteBit gebeurt is natuurlijk nihil, maar we wilden het niet onbesproken laten.

Je hebt bij een faillissement enkel een vordering op de boedel. Hecht je waarde aan zekerheid en wil je meer dan alleen maar investeren in het toekomstige succes van bijvoorbeeld bitcoin? Dan is het raadzaam om na je aankoop je bitcoin zo snel mogelijk in een eigen wallet te bewaren. Dit is uiteraard allemaal mogelijk via LiteBit, maar kan vooral voor de beginnende gebruiker nogal een gedoe zijn.


LiteBit credits

Ben je van plan om vaker cryptocurrencies te kopen via LiteBit? Dan kan het aantrekkelijk zijn om een kleine hoeveelheid LiteBit-credits te kopen. Je kunt deze credits kopen met fiatgeld of cryptocurrencies en ze vervolgens gebruiken om snel en zonder transactiekosten aankopen te doen via het platform.

Je LiteBit-credits zijn in feite een soort prepaidsaldo die je hebt op het platform en kunt gebruiken om snel en goedkoop in cryptocurrencies te handelen. Zonder de credits moet je, als je bijvoorbeeld bitcoin wilt kopen eerst met iDEAL, nieuwe euro’s overmaken en deze vervolgens omzetten in bitcoin. Als je credits hebt kun je veel sneller handelen en kost het je ook een stuk minder transactiekosten.


Het LiteBit team

Als je kijkt naar de oprichtingsdatum dan zou je zeggen dat je te maken hebt met een jong en onervaren bedrijf, maar vergeet niet dat alles in cryptoland veel sneller gaat dan in de gewone wereld. De markten zijn altijd open, de koersen kunnen enorm fluctueren en maanden kunnen als jaren voelen. Vergeleken met andere partijen in Nederland en de rest van de wereld is LiteBit ontzettend ervaren en het team van inmiddels 14 man onderstreept dat dit geen zolderkamerbedrijfje meer is.

Zeven dagen per week staat het team voor je klaar om al je vragen en/of problemen op te lossen en dat is ontzettend belangrijk in een sector waarin partijen aan betrouwbaarheid soms nog te wensen overlaten. LiteBit staat netjes ingeschreven bij de Kamer van Koophandel waar je kunt terugvinden wie er verantwoordelijk zijn voor de bedrijfsvoering, hetgeen een veilig gevoel geeft.


Beoordeling

LiteBit heeft op Trustpilot een score van 4,3 uit 5 met 1.873 reviews. Daarbij wordt LiteBit door 63% van review bestempeld als uitstekend. De klanten die LiteBit een uitstekende beoordeling geven zijn voornamelijk te spreken over de snelheid van het koopproces en de support die de broker biedt.

litebit_review_beoordeling

De mindere beoordelingen gaan voornamelijk over de te betalen fees die te hoog zouden zijn en een enkeling die aanstipt dat het proces juist lang duurt. Al met al is het maar 13% die LiteBit beoordeelt met een ondergemiddelde score.


Conclusie

LiteBit is een Nederlandse exchange met een relatief groot team waar goede support, veiligheid en gemak op de eerste plaats staan. Het idee voor het platform is ontstaan vanuit de frustratie over de moeilijkheid om cryptocurrency te kopen. De oprichters van LiteBit wilden een platform bouwen waarmee je binnen enkele minuten aan de slag kunt met cryptocurrencies en dat is ze meer dan gelukt. Met het enorme aanbod van ondertussen 53(!) cryptocurrencies kun je je als beginnende handelaar volop in het geweld van de cryptomarkten storten.

Het grote gemak waarmee je op het platform aan de slag kunt maakt het een uitkomst voor beginners die hun eerste stappen in het wereldje willen zetten. De enige kanttekening die we bij de exchange kunnen plaatsen is dat je jouw cryptocurrencies niet volledig in eigen beheer hebt. Hecht jij waarde aan zekerheid en wil je geen enkel risico lopen? Dan is het aan te raden om jouw cryptocurrencies direct na aankoop naar een eigen wallet te sturen, iets wat uiteraard ook een optie is bij LiteBit.

Hierdoor is het platform van LiteBit niet alleen voor beginners, maar ook voor de meer ervaren cryptocurrency-fanaat een goede optie om cryptocurrencies te kopen. Hopelijk ben je na het lezen van deze review wat wijzer geworden over LiteBit en helpt het je bij jouw keuze voor het juiste cryptocurrency-handelsplatform.


Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.