SimpleFX Review

SimpleFX is opgericht in 2014 en gevestigd op Saint Vincent en de Grenadines, een onafhankelijk eiland in de Caraïbische Zee ten noorden van Grenada. Daarmee brengen we meteen het voornaamste punt van twijfel over SimpleFX naar voren in de review. Vanwege deze vestigingsplaats is SimpleFX namelijk niet gereguleerd en genieten gebruikers een beperkte mate van bescherming. Als het platform verdwijnt is het in principe mogelijk dat SimpleFX er zonder gevolgen met de fondsen vandoor gaat en het platform aanklagen is vanwege deze vestigingsplaats ook lastig. Daar staat tegenover dat SimpleFX al vanaf 2014 succesvol actief is in de markt en er van hun kant geen goede reden is om zomaar te verdwijnen. Zoiets zou voor de oprichters van SimpleFX, om meerdere redenen, niet geheel zonder risico zijn en het is natuurlijk niet logisch om met een bedrijf te stoppen als het succesvol is.

Wat maakt SimpleFX anders dan de rest?

SimpleFX onderscheidt zich van de rest van de cryptomarkt door hun enorme aanbod aan financiële producten op het platform. Je kunt bij SimpleFX namelijk niet alleen terecht voor de handel in bitcoin, ethereum en tal van andere cryptocurrencies. Het is bij SimpleFX ook mogelijk om in grondstoffen, goud, individuele aandelen, indexfondsen en valuta te handelen. Wat dat betreft zou je SimpleFX kunnen beschouwen als een alles-in-één platform waarop jij al jouw investeringen kunt beheren. Met als enige kanttekening de vestiging van het hoofdkwartier op Saint Vincent en de Grenadines, waardoor het een ongereguleerd platform is. In principe is dat ongereguleerde iets wat past bij de crypto-gemeenschap die vanuit zijn idealen weinig heeft met regulatie. SimpleFX past prima bij het Wilde Westen idee waar veel mensen in de cryptowereld fan van zijn. Als je liever kiest voor totale (of bijna totale) veiligheid, dan kun je waarschijnlijk beter voor een ander platform kiezen.

Handelskosten op SimpleFX

Tegenover het feit dat SimpleFX ongereguleerd is, staat dat de handelskosten op het platform extreem laag zijn. Nul om precies te zijn. Wat SimpleFX bijzonder maakt is dat je op het platform kunt handelen zonder transactiekosten en andere commissies. Het platform gaat pas aan je verdienen zodra je met meer exotische producten gaat handelen. Bijvoorbeeld met hefbomen en dergelijke. Wil je simpelweg bitcoin kopen en verkopen of in andere financiële producten handelen, dan doe je dit bij SimpleFX zonder handelskosten.

SimpleFX_fees
Afbeelding 1: Het storten en opnemen van bitcoin kan op SimpleFX zonder kosten

Account aanmaken bij SimpleFX

Het aanmaken van een account bij SimpleFX is een fluitje van een cent. De meeste grote partijen binnen de industrie hebben dit zodanig geregeld dat je binnen een paar minuten aan de slag kunt en SimpleFX is daar geen uitzondering op. Je hoeft in eerste instantie alleen je e-mailadres en wachtwoord in te vullen, een bevestigingsmail te openen en je bent binnen. Om te gaan handelen is het wel vereist om een kopie van een identiteitsbewijs en een selfie te laten verifiëren. Zodra je dat gedaan hebt kun je aan de slag op het platform.

👉🏼 Maak direct een account aan bij SimpleFX

Interessant is dat SimpleFX het Bitcoin Lightning Netwerk geïntegreerd heeft. Hierdoor kun je in theorie meteen na je verificatie gaan handelen in bitcoin en kun je zonder kosten bitcoin naar het platform sturen en ervan afhalen. Wat ons betreft een leuke extra feature die laat zien dat SimpleFX ook wel degelijk betrokken is bij de cryptowereld en de laatste ontwikkelingen graag in het platform implementeert. Voor het goede gevoel zou het ook nog mooi zijn als ze zichzelf even vestigen in een jurisdictie waar beleggers meer bescherming genieten. Dat zou het platform wat ons betreft helemaal afmaken.

De reviews op Trustpilot

Trustpilot.com is een website waarop gebruikers van een platform hun ervaringen kunnen delen. Op dit platform zijn op het moment van schrijven 25 reviews achtergelaten voor SimpleFX die variëren van een score van 1 uit 5 tot 5 uit 5. In totaal geeft 56 procent van de respondenten het platform een score van 5 uit 5. Wij zijn uiteraard meer geïnteresseerd in de mensen die het platform een 1 uit 5 hebben gegeven en wat de reden daarvoor is.

Gebruiker Alex H. gaf het platform op 10 februari 2022 bijvoorbeeld een score van 1 uit 5. Hierin geeft hij aan dat het platform in 99 van de 100 gevallen werkt zoals je zou verwachten. Soms laten je trades volgens de gedupeerde gebruiker echter verkeerde waardes zien, wat zorgt voor verliezen of een veel lagere winst. “Het support-team geeft altijd aan dat ze de boel onderzoeken, maar komt nooit bij je terug om te vertellen of jij of zij een fout hebben gemaakt”, aldus Alex H. over SimpleFX.

Niet alle reviews over SimpleFX op Trustpilot zijn positief, maar als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Binance doen ze het nog redelijk. Binance scoort een gemiddelde van 2 uit 5 en heeft een bak met slechte reviews over zich heen gekregen. Het geeft maar aan dat zelfs bij het grootste handelsplatform ter wereld niet iedereen helemaal tevreden is. Lees voordat je een account maakt bij SimpleFX even rustig de reviews door en beslis daarna pas of je het een goed idee vindt om daar je geld te stallen. Dat is een methode die je bij iedere beurs waar je overweegt een account te maken zou moeten toepassen. Bedenk daarbij wel dat vooral mensen met slechte ervaringen hun reviews delen. Mensen die niets te klagen hebben gaan niet zo snel naar een Trustpilot.com om hun mening te geven.

Afbeelding 2: SimpleFX heeft naar eigen zeggen meerdere prijzen gewonnen

De voordelen van SimpleFX

Als laatste zetten we nog even kort de voordelen van SimpleFX op een rij. Als eerste natuurlijk de handelskosten die er niet zijn op het platform. Daarnaast is het mogelijk om 2FA-beveiliging aan te zetten, kun je cryptocurrency staken op het platform, is de registratie eenvoudig, is er geen minimale inleg, kun je zowel crypto als andere financiële producten verhandelen, kun je met een hefboom aan de slag en kun je op zowel je laptop als mobiele telefoon handelen op SimpleFX.

Het is aan jou om te bedenken of die voordelen opwegen tegen het enige grote nadeel dat we hebben kunnen vinden, het feit dat SimpleFX geregistreerd is op Saint Vincent en de Grenadines.

screenshot_SFX_app
Afbeelding 3: Een impressie van de SimpleFX app

Laatste nieuws