Hoe verdienen met cryptocurrency?

Dit is de algemene guide over “Hoe verdien je geld met cryptocurrency?”. In deze guide leer je binnen 3 minuten alles wat je moet weten over de verschillende mogelijkheden die je hebt om online geld te verdienen met cryptocurrency. Mocht je meer willen leren over Bitcoin en crypto. Lees dan een van onze andere guides in de Crypto Academy.

Hoe kan ik verdienen met mijn cryptocurrency?

Laten we eerlijk zijn, de meeste mensen zijn geïnteresseerd in de wereld van crypto omdat er geld valt te verdienen. Hoe werkt dit en wat moet ik er voor doen? Hieronder bespreken we kort de meest gangbare manieren om geld te verdienen met cryptocurrency.

Langetermijninvestering

Een populaire manier van geld verdienen is het investeren voor lange termijn. Vooral het beleggen in altcoins lijkt leuke winst op te leveren. Hierbij is het wel van belang om je te verdiepen in het project. Als goed ingelezen investeerder wil je bijvoorbeeld graag weten wat het project voor ogen heeft, wat voor team er achter het project zit en of er al draagvlak is vanuit het bedrijfsleven. Let wel, de één vindt het belangrijk dat een project duurzaam is en de ander dat het heel snel gerealiseerd kan worden. Wat een ieder voor ogen moet hebben is dat de levensvatbaarheid van een project belangrijk is voor de investering en de winst die je mogelijk gaat maken.

Geld verdienen met ICO’s

Een andere manier om geld te verdienen met je cryptocurrency is meedoen aan een ‘Initial Coin Offering’ (ICO) van een crypto munt die nog op de markt moet verschijnen. Een ICO is in die zin te vergelijken met een reguliere beursgang van een onderneming die haar aandelen aan de beurs wilt laten verhandelen. In het Engels wordt dit een ‘Initial Public Offering’ (IPO) genoemd. Zoals bij een beursgang schrijf je je als participant in voor een ICO om zo te kunnen beleggen en wellicht een mooi rendement te halen. Het voordeel voor het crypto project is dat er met een ICO kapitaal wordt opgehaald wat nieuwe investeringen, nieuwe ontwikkelingen of het aflossen van schulden voor het project mogelijk maakt.

Investeren in ICO’s kan erg lucratief zijn maar brengt ook de nodige risico’s met zich mee. De munt die het project aanbiedt bestaat nog niet, dus er is nóg meer sprake van speculatie dan bij projecten die al wel een munt hebben. Ook hier geldt weer dat je er als aspirant belegger goed aan doet om je in te lezen. Vaak wordt een ICO aangekondigd met een white paper die alle projectinformatie bevat. Zo wordt er beschreven wat het doel is van het project, wie er achter het project zitten, welke technologie er wordt gebruikt of gebruikt gaat worden en andere eigenschappen.

Crypto daytrading

Voor de crypto fanaten die veel tijd willen besteden aan het investeren is ‘daytrading’ wellicht interessant. Dit is een vrij intensieve tak van sport die in een korte tijd een hoop winst kan opleveren. Met name de daytraders met de nodige ervaring kunnen hier goed uit de voeten door slim in te spelen op stijgende trends en dalende trends op de korte termijn.

Wanneer je begint met day trading is het van cruciaal belang dat je de pairs kan analyseren. Je wilt inzage hebben in statistieken, je wilt indicators kunnen analyseren en je wilt je handelspatronen kunnen tekenen op je grafieken. Hier zijn tegenwoordig zeer goede online tools voor. De meest bekende en gratis tool hiervoor is TradingView. Ook al ben je niet van plan te beginnen met day trading, is deze software absoluut de moeite waard om even te bekijken.

Laatste nieuws

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.