Timo Bult Timo Bult
01/10/2019 15:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 12:27

3 redenen waarom Bitwise’s bitcoin (BTC) ETF-aanvraag kan slagen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
3 redenen waarom Bitwise's bitcoin (BTC) ETF-aanvraag kan slagen

De strijd om een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) goedgekeurd te krijgen gaat door. De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft tot nu toe alle bitcoin-ETF aanvragen afgekeurd of de beslissing uitgesteld. Hoofd onderzoek en managing director van Bitwise Investments, Matt Hougan, gelooft dat de aanvraag van Bitwise wel eens goedgekeurd kan gaan worden.
In een interview met ETF.com vergelijkt Hougan de aanvraag van Bitwise met de aanvraag van de Winklevoss-tweeling die vorig jaar werd afgekeurd. Hij stelt dat er drie belangrijke verschillen zijn waardoor Hougan gelooft dat Bitwise een grote kans van slagen heeft.
crypto_insiders_members_join_the_revolution
Ten eerste zou Gemini, de cryptocurrency exchange van de gebroeders Winklevoss, “zelf de custody van de bitcoin op zich nemen”. Bitwise zal een derde partij inschakelen die de taak als custodian op zich zal nemen.
Ten tweede zou Gemini de prijs van bitcoin willen baseren op de prijs van BTC op hun eigen exchange. Bitwise is van plan om de prijs van bitcoin te bepalen op basis van het gemiddelde van de “meest significante spot-exchanges in de wereld”, aldus Hougan.
Als derde en belangrijkste reden waarom Hougan denkt dat de ETF-aanvraag van Bitwise zal slagen is dat de cryptocurrency-markt volwassener is geworden. Hij zei:

Maar het grootste verschil is dat de markt de afgelopen twee jaar aanzienlijk volwassener is geworden. Twee jaar geleden waren er geen verzekerde gereguleerde custodians. En nu zijn er meer dan een handvol.

Hougan haalt daarnaast het groeiende handelsvolume van CME’s bitcoin futures. De futures op de beurs zien een gemiddeld handelsvolume van $200 miljoen per dag. Hougan hoopt dat dit soort ontwikkelingen de SEC op den duur zullen overtuigen dat het tijd is voor een bitcoin-ETF.
Op dit moment zijn er nog twee aanvragen in behandeling bij de SEC; die van Bitwise in samenwerking met NYSE Arva en een van Wilshire Phoenix, ook in samenwerking met NYSE Arca. Onlangs trokken VanEck en CBOE hun aanvraag bij de SEC in.


Crypto Insider David heeft weer een ?nieuwe Macro Update? staan in onze members-omgeving! David gaf vorige week al aan dat het verstandig is om defensief te zijn, maar wat is de situatie nu? Hij legt het in zijn nieuwe Macro Update uitgebreid uit.

Surf nu naar https://members.crypto-insiders.nl om je aan te melden voor een ⚡️gratis⚡️ maand lidmaatschap op exclusieve content!


Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie