Roy van Krieken Roy van Krieken
02/01/2023 13:36 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 09:20

3 crypto investeringen om dit jaar goed te beginnen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Emile_Keilbach

Het is ondertussen alweer 2023 en dat betekent dat er weer een heel jaar vol crypto-kansen is aangebroken. Hoewel 2022 uiteraard in het teken stond van crashes en een hardnekkige bearmarkt, wil dat niet zeggen dat dit jaar ook weer enkel ellende voor investeerders in petto zal hebben. Met de volgende 3 crypto investeringen zorg jij in ieder geval mogelijk voor een uitstekende uitgangspositie in het nieuwe jaar!

PostNL NFT-cryptopostzegel

In de herfst van 2022 ging PostNL van start met de verkoop van unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ kan niet alleen zoals elke andere postzegel gebruikt worden, de NFT kan ook op de Polygon (MATIC) blockchain verhandeld worden. Handelaren en investeerders grepen hun kans om een dergelijk uniek verzamelitem te bemachtigen.

Zoals bij veel andere NFT-collecties bestaan de cryptopostzegels van PostNL in verschillenden niveau’s van zeldzaamheid. De zwarte NFT is het minst zeldzaam en de rode komt het minst vaak voor, en is daarom ook het meest waard. Als we de data op OpenSea bekijken dan zien we dat de rode cryptopostzegel al enorm in waarde is gestegen.

Aan het einde van 2022 kwam PostNL echter nog met een schepje bovenop deze NFT-collectie. Er kwam namelijk ook een ‘gold edition’. Dit is het ultieme verzamelitem en komt zelfs met een gram fysiek goud! Door het jaar te beginnen met een investering in een NFT-cryptopostzegel van PostNL kun je eigenlijk haast niet de plank misslaan.

Bitcoin

Het is natuurlijk geen verrassing dat de koning der cryptocurrencies, bitcoin (BTC), in dit lijstje staat. Het is niet alleen de allereerste cryptomunt in de geschiedenis, het is anno 2023 nog altijd verreweg de grootste en meest populaire coin. Dat betekent dat bitcoin een vast onderdeel is van het portfolio van vrijwel elke crypto investeerder.

Vooral nu de markt onstuimig is, is een bitcoin investering eigenlijk een no-brainer. Vergeleken met bijna alle altcoins houdt de bitcoin koers namelijk goed stand. Een bitcoin investering geeft meer zekerheid.

Ripple

Voor de investeerder die iets meer risico durft te nemen is ripple (XRP) mogelijk een uitstekende keuze om het nieuwe jaar in te luiden. XRP heeft al jaren een plekje in de harten van menig crypto investeerder veroverd, en het is erg onwaarschijnlijk dat de populariteit van XRP in 2023 zal afnemen.

Wat XRP een interessante investering maakt in 2023 is de nog altijd lopende rechtszaak. Ripple werd reeds in 2020 voor de rechter gesleept door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, maar het lijkt erop dat deze rechtszaak spoedig ten einde zal zijn.

Mocht Ripple deze zaak winnen dan is het helemaal niet gek om te verwachten dat de koers van XRP zal exploderen. Let wel, Ripple kan de rechtszaak ook verliezen. Een XRP-investering draagt dus een bepaalde mate van risico met zich mee.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie