Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
30/06/2020 09:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2020 09:56

Bitcoin (BTC) getokeniseerd op Ethereum (ETH) blockchain bereikt nieuw record

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin_(BTC)_getokeniseerd_op_Ethereum_(ETH)_blockchain_bereikt_nieuw_record

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Door een sterke stijging in mei is het totale bedrag en de waarde van tokenised bitcoin (BTC) op de Ethereum (ETH)-blockchain gestegen over de $101 miljoen aan bitcoin. De populairdere tokens in deze niche zijn Wrapped Bitcoin (WBTC), renBTC, HBTC, imBTC en sBTC.
WBTC in dit geval vertegenwoordigd bitcoin op de Ethereum-blockchain. Een Wrapped BTC is gelijk aan 1 BTC. Hierdoor kunnen de coins makkelijk geconverteerd worden. Traders kunnen dit doen door gebruik te maken van smart contracts en gespecialiseerde services waarbij gebruikers hun BTC op de Ethereum-blockchain vergrendelen.
WBTC is de grootste en populairste versie van de tokenised BTC. Hiervan zijn ongeveer 8.200 bitcoins overgezet naar Ethereum tokens wat een waarde heeft van ongeveer $74,9 miljoen. Onlangs bereikte WBTC een nieuw record in mei waarin het aantal vergrendelde bitcoins de 1.300 bereikte. De token kwam daarna in een stroomversnelling en steeg naar de 8.200, wat meer dan een verzesvoudiging is.
De stimulatie voor de recente groei lijkt afkomstig te zijn van het groeiende aantal gedecentraliseerde financiering applicaties (DeFi). DeFi heeft dan weer alle aandacht gekregen nadat de COMP-token, van kredietverlening platform Compound, de DeFi token met de grootste marktkapitalisatie werd. De token zag in één dag een stijging van 62%.
Omdat Bitcoin niet de DeFi-infrastructuur heeft zoals Ethereum dat doet, maken Bitcoin investeerders gebruik van wrapped tokens om zo hun BTC te gebruiken in de snelgroeiende DeFi-markt.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie