Timo Bult Timo Bult
31/03/2019 09:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2019 09:06

Bitcoin (BTC) vindt support op $4.100, EOS grootste daler na Bithumb hack

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_vindt_support_op_4100_dollar_EOS_grootste_daler_na_bithumb_hack

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De richting van de cryptocurrency markt blijft op dit moment grotendeels onbepaald. Ondanks het feit dat de top 10 vooral rode cijfers laat zien handelt bitcoin (BTC) nog steeds zijwaarts. Wel is de totale marktkapitalisatie de afgelopen dagen met ongeveer $4 miljard toegenomen.
Zeven dagen geleden was de marktkapitalisatie ongeveer $140 miljard. Gedurende de week zagen we een opvallende piek van $148 miljard, echter is de marktkapitalisatie vervolgens weer teruggezakt. De afgelopen 24 uur is de marktkapitalisatie vrijwel gelijk gebleven rond de $143,5 miljard.
Bitcoin (BTC) wist gisteren de $4.200 aan te tikken, maar het lukte de grootste cryptocurrency niet om door deze sterke resistance heen te breken. BTC zakte iets terug maar wist rond de $4.100 support te vinden. Bitcoin vormde daarnaast de afgelopen dagen een stijgend trendkanaal, en het is dus aannemelijk dat de koers de komende dagen licht zal gaan stijgen. Op dit moment is de waarde van bitcoin met 1,23% afgenomen in de afgelopen 24 uur. Daarmee komt de BTC prijs op $4.099,26.
Ethereum (ETH), de tweede grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, is de afgelopen 24 uur met 1,79% gezakt. Hiermee is de waarde van ETH $141. Ethereum blijft dus boven de support van $140 handelen. Mocht bitcoin (BTC) een sterke beweging maken de komende dagen, dan zal ethereum hoogstwaarschijnlijk meegetrokken worden.
Een opvallende stijger in de top 10 is Binance Coin (BNB). Het is niet de eerste keer dan BNB de opvallende stijger is, de cryptocurrency van de cryptocurrency exchange Binance doet het al maanden goed. Op dit moment staat de altcoin iets meer dan 4% in de plus met een waarde van $17,43.
Een opvallende daler is EOS met -3,06%. De nummer 4 cryptocurrency wist de afgelopen dagen flink in waarde toe te nemen en het lijkt die winsten nu iets te consolideren. Daarnaast werd er tijdens de Bithumb hack gisteren een grote hoeveelheid EOS gestolen, wat ook een reden kan zijn voor het feit dat de cryptocurrency de grootste daler is binnen de top 10.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie