Kevin Schijven Kevin Schijven
23/12/2022 10:46 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2022 10:46

Bitcoin en ethereum zitten vast, maar cardano en dogecoin stijgen fors

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto markt begint week in rood: dit zijn de hardste stijgers en dalers

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Het is nog steeds zeer rustig op de crypto markt. Veel koersen komen na een kleine dip weer op ongeveer dezelfde prijs uit als 24 uur geleden en dat is ongeveer hetzelfde bereik als de hele week. De totale marktkapitalisatie komt op $846 miljard uit, ook dezelfde waarde als 24 uur geleden.

Toch vinden we aan de top van de groene kant vandaag twee bekende grote crypto, maar er lijkt weinig enthousiasme dit jaar te zijn voor een eventuele kerstrally.

Nieuwe tegenslag voor Ethereum ETF’s, experts negatiever
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin en ethereum terug op dezelfde prijs

Bitcoin (BTC) dipte gisteren kort naar $16.600 en stuiterde vervolgens weer terug naar dezelfde range vlak boven $16.800. Op het moment van schrijven test bitcoin wederom, net als 24 uur geleden, de weerstand rond $16.850. Toch houdt bitcoin sterker stand dan aandelen.

https://twitter.com/100trillionUSD/status/1606000915932069888

Ethereum (ETH) test ook weer dezelfde prijs als 24 uur geleden, namelijk de $1.120. Toch lijkt ETH heel voorzichtig een iets sterkere opwaartse trend te tonen dan bitcoin.

Advertentie

Cardano en dogecoin hardste stijgers vandaag

Het valt op dat de rest van de top 10 wel iets sterker vandaag aantrekt. Ripple (XRP) stijgt met 1,1% terug naar $0,35. Polygon (MATIC) staat 1,2% in de plus en komt weer boven $0,8 uit.

Cardano (ADA) staat zelfs 2,9% in de plus komt momenteel weer boven $0,26 uit. ADA houders zijn sinds de FTX crash aan het accumuleren, meldt Santiment:

Maar dogecoin (DOGE) is opvallend de sterkste stijger vandaag, en zelfs van de gehele top 100. Heeft dat met de notering op Bitstamp te maken? De DOGE koers stoeit momenteel met de $0,078 waarmee de koers vandaag maar liefst 5,6% in de plus staat.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 100 hardste stijgers en dalers

De rest van de top 100 ziet er echter vandaag niet al te spannend uit. Frax share (FXS), thorchain (RUNE), xdc network (XDC) en near (NEAR) staan net 2% in de plus. Tot slot hebben we nog rocket pool (RPL) die met 2,7% stijgt naar $19,85.

Aan de top van de rode kant vinden we vandaag toncoin (TON) 4% in de min staan. Privacy coins zcash (ZEC) en monero (XMR) vangen beide klappen van 4,7%. Chain (XCN) is de hardste daler van de dag en zakt met bijna 6% naar $0,018

Ethereum-aanbod op exchanges krimpt enorm, tot opmerkelijk dieptepunt
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie