Kevin Schijven Kevin Schijven
27/09/2023 13:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2023 13:10

Bitcoin, ethereum en vooral luna koersen schieten plots hard omhoog

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto-markt leeft op: Bitcoin SV en deze koersen stijgen keihard

Foto: Things/Shutterstock

De crypto markt schoot zojuist plotseling hard omhoog. De twee grootste munten op de markt stegen met meer dan 2% in slechts enkele uren en we hebben in de in de top 100 nog hardere stijgers.

De timing is enigszins opvallend, aangezien de sterke prestatie van de Amerikaanse dollar en het nieuws dat de Amerikaanse toezichthouder wederom aanvragen voor een bitcoin-ETF uitstelt.

De totale marktkapitalisatie van crypto stijgt met 1,8% ten opzichte van 24 uur geleden naar $1,06 biljoen. Het handelsvolume stijgt in dezelfde periode met 6,9% naar $23,9 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins stijgt naar 49,1%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, daalt van 46 naar 44, een teken dat angst weer iets toeneemt.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers schiet naar cruciale weerstand

Bitcoin (BTC) hing vanochtend nog rond de $26.200, maar schoot zojuist naar een piek van $26.870.

Op het moment van schrijven zakt bitcoin weer iets en komt uit op $26.716 op Bybit en €25.337 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 2% in de plus.

Daarmee komt de BTC koers bij een cruciale zone aan, namelijk de $26.700 waar meerdere belangrijke moving averages samenkomen.

Als de koers dit niveau herovert, kan dat volgens analist Skew een signaal zijn voor een verdere stijging. Bitcoin lijkt echter momenteel nog wat moeite te tonen met deze prijs.

Advertisement

Ethereum koers stijgt nog iets sterker

Ethereum (ETH) stijgt zelfs nog iets sterker en schoot van $1.590 naar een piek van $1.635. Op het moment van schrijven lijkt ETH support te vinden rond $1.623 en staat daarmee 2,2% in de plus vandaag.

Ook de rest van de top 10 kleurt rood, met toncoin (TON) als sterkste uitschieter. De TON koers schoot zojuist naar $2,24 en staat 2,8% in de plus.

Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin cash koers stijgt keihard

Vlak buiten de top 10 hebben we echter nog een opvallendere stijger: bitcoin cash (BCH). De BCH koers maakte een enorme sprong van $215 naar $233 en staat met de huidige prijs van $231,3 maar liefst 8,7% in de plus.

Terra Luna & Luna Classic stelen de crypto show

Ook de top 100 kleurt over het algemeen groen vandaag. Na bitcoin cash hebben we nog chainlink (LINK) 5% in de plus staan, rollbit coin (RLB) stijgt 6,5% en maker (MKR) zelfs 8,5%.

De grote winnaar van de dag is echter terra luna classic (LUNC). De munt van het ingestorte project staat vandaag maar liefst 9,5% in de plus en komt op $0,00006572 uit.

De nieuwere versie van LUNA stijgt echter nog harder. De LUNA koers staat vandaag maar liefst 28% in de plus en komt op $0,532349

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement