Kevin Schijven Kevin Schijven
20/12/2022 11:15 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/12/2022 11:15

Bitcoin houdt stand, ethereum stijgt, maar dogecoin en shiba inu dalen fors

Nieuws
Bitcoin houdt stand, ethereum stijgt, maar dogecoin en shiba inu dalen

Foto: Igor Faun/Shutterstock

Alhoewel de crypto markt ten opzichte van afgelopen week weer wat gekalmeerd is, zien we nog steeds wat volatiliteit. Dat heeft mogelijk te maken met de Covid situatie in China en een onverwachtste besluit van de Bank of Japan.

Sinds de Amerikaanse en Europese centrale banken afgelopen week toch meer hawkish klonken dan verwacht, lijkt er nog weinig hoop te zijn voor een snelle zogenaamde “Fed pivot” of omkeer. Daarmee lijkt er ook nog weinig hoop te zijn voor een kerstrally. Desondanks stijgt de totale marktkapitalisatie voorzichtig met 0,2% naar $845 miljard.

Ethereum (ETH) zakt naar cruciale zone, klaar voor krachtige stijging

Bitcoin vecht met $16.800

Bitcoin (BTC) dipte even naar $16.400 afgelopen nacht en tikte zelfs $16.250 aan op een aantal beurzen. Vervolgens maakte bitcoin een flinke bounce en is de afgelopen uren weer in gevecht met de weerstand rond $16.800.

Veel analisten klinken weer zeer bearish en verwachten zelfs een nieuwe low voor de BTC koers. Dat kan mogelijk zo diep zijn als de $10.000. Toch is niet iedereen even bearish.

Advertentie

Ethereum vecht met $1.210

Ethereum (ETH) is opvallend de sterkste stijger uit de top 10 vandaag. De ether koers dipte afgelopen nacht relatief minder diep en begon toen flink te stijgen. Toch kwam ETH afgelopen nacht even op $1.150 uit, maar de koers stoeit momenteel met $1.210 en staat daarmee 2% in de plus vandaag.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 10 blijft achter

De meeste andere koersen in de top 10 herstellen vanochtend van de dip naar ongeveer dezelfde prijs als 24 uur geleden. Binance coin (BNB) staat met $248 slechts 0,1% in de min, polygon (MATIC) staat 0,4% in de min en duwt tegen $0,8 aan. Ripple (XRP) staat met $0,346 juist 0,4% in de plus. Cardano (ADA) staat echter 2,2% in de min en zakt naar $0,258.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Dogecoin koers daalt 5%

Dan hebben we nog dogecoin (DOGE) die vandaag maar liefst 5% in de min staat. Er wordt gespeculeerd dat dit wederom met een tweet van Elon Musk te maken heeft. Hij vroeg gisteren op Twitter of hij af moet treden en de meeste mensen stemden voor. Daarmee lijkt de integratie van DOGE op Twitter nog verder weg te zijn.

Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte

Ook shiba inu koers zakt

De andere bekende meme coin, shiba inu (SHIB), staat vandaag ook in het rood. De SHIB koers zakt met 4% naar $0,0000084. De koers zag afgelopen weekend een kleine opleving doordat het project een aftelling hield, maar dat lijkt tot niks te hebben geleid.

Worldcoin app haalt 10 miljoen gebruikers, Keniaan koopt 13 geiten van airdrop

Crypto top 100 hardste stijgers

Daarentegen staat litecoin (LTC) vandaag 2,3% in de plus, gmx (GMX) 3,2% in de plus en bitcoin sv (BSV) 4,1% in de plus. Bovenaan vinden we als hardste stijger uit de top 100 vandaag xdc network (XDC). De XDC koers stijgt met 7,3% naar $0,0257 en staat 22% in de plus ten opzichte van een week geleden.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto top 100 hardste dalers

Echter hebben we ook flink wat koersen aan de rode kant van de top 100 vandaag. Terra luna classic (LUNC) en chiliz (CHZ) dalen met meer dan 5%. Tokenize (TKX) en curve (CRV) zakken meer dan 6%.

Toncoin (TON) corrigeert van zijn enorme stijging en zakt met bijna 8% naar $2,43. Trust wallet (TWT) staat ook bijna 8% in de min en komt op $1,54 uit.

De grootste verliezer van de dag is echter multiversx (EGLD), de nieuwe naam van elrond. De EGLD koers zakt met 8,5% naar $35,9.

Waarom maandag gelijk een belangrijke dag voor Bitcoin wordt

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie