Timo Bult Timo Bult
05/02/2021 09:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/02/2021 09:08

Cardano (ADA) lanceert eind februari belangrijke update, laatste tests worden nu uitgevoerd

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) lanceert eind februari belangrijke update, laatste tests worden nu uitgevoerd

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) is een stap dichterbij zijn belangrijke Goguen update! Gisteren voerde de ontwikkelaar van het platform een zogenaamde hard fork op het publieke testnet uit. Goguen ‘Mary’ wordt op dit moment op het testnet getest in voorbereiding op de mainnet lancering.
Met Mary kunnen ontwikkelaars en iedereen die daar interesse in heeft een eigen token aanmaken. Dit is vergelijkbaar met Ethereum (ETH). Daar kan men eigen tokens aanmaken gebaseerd op de ERC-20 standaard. Een bekende ERC-20 cryptocurrency is bijvoorbeeld chainlink (LINK).
Mary werd uitgevoerd middels een hard fork, een ‘harde’ splitsing van de blockchain. Het gaat in dit geval echter nog om het testnet. Dit is de testomgeving die synchroon loopt met het hoofdnetwerk (mainnet). De ontwikkelaar Input Output kan zodoende de update testen op problemen die mogelijk nog in de code bestaan. Desalniettemin is het een zeer belangrijke stap. Mocht alles goed gaan dan wordt een van de eerste stappen als onderdeel van de grotere Goguen-update al eind februari gezet:

“De Mary-codebase zal eind februari op mainnet worden geïmplementeerd, ervan uitgaande dat alle laatste tests in de loop van de maand verlopen zoals gepland. De komst van Mary is de eerste van een reeks evolutionaire fasen die de gemeenschap in staat zullen stellen te profiteren van deze nieuwe mogelijkheden.”

De ontwikkelaar voegt daaraan toe:

“De implementatie van Goguen ‘Mary’ markeert een belangrijke fase in Cardano’s reis. Wanneer Mary haar cryptosleutel binnen het netwerk omdraait, ontgrendelen we het mechanisme voor gebruikers om hun eigen tokens te maken voor een groot aantal applicaties: Decentralized Finance (DeFi) en talloze andere zakelijke gebruiksscenario’s.”

Cardano zal naar verwachting een spannende eerste helft van 2021 hebben. Het netwerk zal namelijk volledig operationeel worden nadat Goguen volledig is geïmplementeerd. Op dit moment ontbreken smart contracts namelijk nog. Wordt Cardano het nieuwe Ethereum?

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie