Timo Bult Timo Bult
02/02/2021 19:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2021 19:39

Cardano (ADA) stijgt +35%, wat zat erachter deze stijging?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) stijgt +35%, wat zat erachter deze stijging

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) kon sinds gisteren behoorlijk in waarde stijgen. Sinds 1 februari is de altcoin ruim 35% in waarde gestegen. Wat zijn de mogelijke oorzaken van deze stijging?
Cardano is een project dat nog volop in ontwikkeling is. Het begin van 2021 zal gevuld zijn met een aantal belangrijke ontwikkelingen voor het project. Zo zullen eind deze maand al zogenaamde native assets lanceren. In tegenstelling tot Ethereum (ETH), dat al volledig operationeel is, staan bepaalde functies van Cardanos netwerk nog ‘uit.’
Smart contracts, de functie waarmee men applicaties op een blockchain kan ontwikkelen die veel ingewikkelder zijn dan enkel het versturen van een transactie, zijn bijvoorbeeld nog niet gelanceerd. De native assets zijn de eerste stap in de richting van deze belangrijke lancering. Ontwikkelaars kunnen met deze assets hun eigen cryptocurrency op de Cardano blockchain lanceren, iets wat ook op de Ethereum blockchain kan met ERC-20 coins.


De prijs van cardano ziet nu mogelijk in afwachting van deze mijlpaal een positief koersverloop. De echt grote update moet echter nog komen. De update, Goguen genaamd, zal Cardano in principe volledig operationeel maken met de lancering van smart contracts.
Een andere factor die bijgedragen kan hebben aan de koersstijging is de enorme toestroom van nieuw volk op de cryptomarkt. Dit was onder andere goed te zien in ons gratis Telegram-kanaal! Door de ontwikkelingen omtrent ripple (XRP) zijn veel (nieuwe) mensen nieuwsgierig geworden naar crypto, en mogelijk zijn zij nu op zoek naar een interessante investering.
Al met al blijft het natuurlijk altijd gissen wat de directe oorzaak achter een dergelijke stijging is. Met de vele mijlpalen in het verschiet wordt het een spannende tijd voor de altcoin. Kan Cardano in de nabije toekomst een klein stukje van Ethereums dominantie afpakken?

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie