Kevin Schijven Kevin Schijven
21/02/2023 11:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2023 11:15

Cardano, polygon, en meer kleuren rood, deze crypto alsnog dik in plus

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto markt begint week in rood: dit zijn de hardste stijgers en dalers

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

In tegenstelling tot gisterenochtend, toen de crypto markt plotseling een flinke stijging maakte, krijgen we vanochtend juist een flinke daling voorgeschoteld. Ondanks dat het merendeel van de crypto top 100 rood kleurt, blijven bepaalde Aziatische altcoins in de smaak, mogelijk door het adoptie nieuws in Hong Kong. De totale marktwaarde van crypto zakt echter met 1,1% naar $1,17 biljoen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin wederom afgewezen op $25.000

Bitcoin (BTC) is sinds afgelopen donderdag de grens van $25.000, rond de 200-weken moving average, aan het testen. Vanochtend werd bitcoin wederom afgewezen toen de koers kort boven $25.000 uitschoot, maar langzamerhand wordt deze muur steeds zwakker. Op het moment van schrijven zakt bitcoin naar $24.700 en staat daarmee 0,5% in de min.

Advertentie

Ethereum koers zakt met 1,7%

Ethereum (ETH) stoeit al een week met het gebied vlak boven $1.700, maar maakt vanochtend een hardere duik dan bitcoin. De ether koers zakte helemaal naar $1.670 en komt momenteel rond $1680 uit. Daarmee staat ETH vandaag 1,7% in de min.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Polygon hardste daler in rode crypto top 10

Ripple (XRP) blijft de laatste tijd achter in vergelijking met de rest, maar houdt vandaag dan ook juist sterker stand. XRP zakt desondanks naar $0,392 en staat 0,5% in de min. Binance coin (BNB) staat echter al 1,9% in de min en zakt naar $313.

Cardano (ADA) maakte een flinke duik vanochtend en komt momenteel rond $0,397 uit waarmee koers 3,1% in de min staat. Okb (OKB), die onlangs de top 10 binnenkwam, staat al 4,8% in de min en zakt naar $51,6. Polygon (MATIC), die de laatste tijd meestal het sterkst presteerde in de top 10, zakt vandaag echter met 5,5% naar $1,42.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Klaytn hardste daler crypto top 100

In de top 100 vinden we een reeks koersen die nog harder dalen. Zo staan near (NEAR) en immutablex (IMX) al meer dan 6% in de min. Loopring (LRC), rocket pool (RPL) en sandbox (SAND) dalen alle drie met bijna 7%. Arweave (AR) staat bijna 8% in de min en lido (LDO) en filecoin (FIL) bijna 9%. Klaytn (KLAY) is echter de grootste verliezer vandaag en zakt met bijna 12% naar $0,298.

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Wemix hardste stijger crypto top 100

Dan hebben we nog een handjevol uitzonderingen die alsnog hard stegen in de afgelopen 24 uur, al maken deze koersen op het moment van schrijven ook een forse duik. Singularitynet (AGIX) staat 15% in de plus, stacks (STX) 16% en neo (NEO) 18%. Wemix (WEMIX) zakt momenteel iets minder hard waardoor het de hardste stijger van de dag is uit de top 100. De WEMIX koers staat 20% in de plus en komt op $2,63 uit.

https://twitter.com/WemixNetwork/status/1627913349249007616

Vermogensbeheerder voorspelt bizarre groei voor Ethereum Layer-2’s
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie