Kevin Schijven Kevin Schijven
25/02/2021 17:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/02/2021 17:44

Chainlink (LINK) voert grote update door en dat brengt deze voordelen met zich mee!

Nieuws
Chainlink (LINK) voert grote update door en dat brengt deze voordelen met zich mee

Foto: Piotr Swat/Shutterstock

Chainlink onthult op 24 februari Off-Chain Reporting (OCR). Het is de grootste herziening van het netwerk sinds de lancering op Ethereum (ETH) in 2019, aldus de aankondiging:


Chainlink is een netwerk van zogenaamde oracles die gegevens samenvoegt en levert aan smart contracts voor de decentralized finance (DeFi) markt. Voorheen werden deze gegevens samengevoegd op de blockchain van Ethereum, maar vanwege de enorme drukte op het netwerk zorgde dit voor problemen.
Met OCR worden gegevens niet meer samengevoegd on-chain, maar off-chain. Dat moet het proces een stuk efficiënter maken en de zogeheten gas prijzen, of transactiekosten, verlagen. Volgens het blogartikel zou hierdoor tien keer zo veel ‘real-world’ data beschikbaar zijn voor smart contract applicaties. Ook zouden de beheerkosten en transactiekosten tot 90% verlaagd kunnen worden.
Het blogartikel noemt nog enkele andere voordelen van OCR op. Dat zijn onder andere een verhoogde decentralisatie van het oracle-netwerk om het fraudebestendiger te maken, frequentere oracle updates voor nauwkeurigere informatie, kostefficiënter voor nieuwe nodes, minder congestie op het Ethereum netwerk en minder netwerkvertraging.
De koers van LINK begon tijdens de explosie van de decentralized finance (DeFi) markt afgelopen zomer hard te stijgen. Begin dit jaar kwam de koers in een versnelling terecht en op 20 februari werd een all-time high (ATH) gevestigd rond $37. De afgelopen dagen ondervindt de markt echter een hevige correctie en is de prijs van LINK mee omlaag getrokken naar $27.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie