Kevin Schijven Kevin Schijven
02/01/2023 11:08 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/01/2023 11:08

Crypto begint 2023 groen: BTC, ETH, cardano en vooral solana in plus

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

2022 was een verschrikkelijk jaar voor veel financiële markten, en ook die van crypto. De inflatie en renteverhogingen zorgden voor veel angst en investeerders haalden hun geld uit meer risicovolle assets. De correlatie tussen crypto en aandelenmarkten lag vorig jaar hoger dan ooit.

De slechte macro-economische toestand zorgde daarnaast voor liquiditeitsproblemen. Dit onthulde dieper onderliggende problemen bij een aantal grote bedrijven en projecten, zoals Terra (LUNA) en FTX, die compleet instortten.

2023 belooft een minder zwaar jaar te worden, maar er lijkt nog niet veel vertrouwen te zijn dat we ook snel een echt herstel van de koersen zullen zien. Desondanks kleurt de markt groen vandaag en stijgt de totale marktkapitalisatie met 1,8% naar $842 miljard.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin core ontwikkelaar gehackt

Bitcoin (BTC) sloot 2022 diep in het rood. De koers kon na kerst niet vasthouden aan $16.800 en zakte vervolgens nar $16.400. Gisterenavond begon bitcoin toch voorzichtig te stijgen en heroverde $16.600. Vanochtend maakte bitcoin een klein sprongetje, maar komt nog wat weerstand rond $16.750 tegen. De bitcoin koers staat met een prijs van $17.360 vandaag 1,2% in de plus.

Ondertussen meldt Luke Dashjr, een oorspronkelijke bitcoin core ontwikkelaar, dat hij gehackt is en maar liefst $3,5 miljoen aan BTC kwijt is. Binance houdt de situatie in de gaten, meldt CEO Changpeng Zhao:

Advertentie

Ethereum oprichter bullish over 2023

Ethereum (ETH) trekt wederom iets sterker aan dan bitcoin. ETH heroverde gisteren $1.200 en schoot zojuist naar $1.220, waar waarschijnlijk veel weerstand ligt. De ether koers staat daarmee vandaag 1,8% in de plus. Ethereum oprichter Vitalik Buterin deelde met oud en nieuw waar hij het meest bullish is over in 2023:

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

XRP, DOGE & ADA flink in de plus

Ripple (XRP) trekt nog iets sterker aan en staat 2,2% in de plus. De XRP koers klopt momenteel bij de $0,346 aan. Dogecoin (DOGE) trekt nog iets harder aan en staat met $0,072 vandaag 3,1% in de plus. Cardano (ADA) gooit er nog een schepje boven op en stijgt zelfs met 3,8% naar $0,255.

Kans dat Ethereum ETF er in mei komt is 50%, zegt bankgigant
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

OKX tokens stijgen hard

Maar momenteel steelt de OKB token van de OKX exchange de show. OKB schoot afgelopen nacht met 11,5% omhoog en pakte toen de $30. OKB staat ten opzichte van een week geleden al 30% in de plus en pakt daarmee de negende positie van grootste crypto op de markt, vlak boven polygon (MATIC).

Daar blijf het niet bij. OKC (OKT), de andere token van OKX, staat vandaag ook meer dan 8% in de plus en komt op $28,7 uit.

https://twitter.com/WhaleCoinTalk/status/1609656188404379648

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Solana en Lido crypto top 100 hardste stijgers

In de top 100 vinden we vandaag nog meer opvallende stijgers. Apecoin (APE), litecoin (LTC) en axie infinity (AXS) staan bijna 7% in de plus. Aptos (APT) en rocket pool (RPL) stijgen met bijna 8%.

Frax share (FXS) staat al 8,6% in de plus vandaag. Solana (SOL) trekt flink aan, mogelijk doordat Buterin het project een riem onder de hart stak. De SOL koers maakte een enorme sprong vanochtend en schiet weer boven $11 uit na een stijging van 12,5%.

Toch hebben we nog een hardere stijger vandaag: lido (LDO). De LDO koers staat zelfs 13% in de plus ten op zichte van 24 uur geleden en komt momenteel rond $1,14 uit. Volgens data van DefiLlama is het nu het grootste DeFi project qua total value locked (TVL) met bijna $6 miljard.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie