Kevin Schijven Kevin Schijven
07/03/2023 11:18 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/03/2023 11:18

Crypto markt beweegt zijwaarts, maar deze top 100 munt stijgt 220%

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto analisten waarschuwen: deze koers kan hard dalen

Foto: Have a nice day Photo/Shutterstock

De crypto markt beweegt voornamelijk zijwaarts sinds de forse daling van afgelopen week. De meeste cryptovaluta op de markt tonen momenteel zeer weinig volatiliteit, vooral de twee grootste munten bewegen de laatste dagen nauwelijks. Toch stormt een nieuwe munt vandaag de top 100 binnen na een enorme stijging. De totale marktwaarde van crypto stijgt echter slechts met 0,1% en blijft dus rond $1,07 biljoen hangen.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin hangt nog rond $22.400

Bitcoin (BTC) hangt nog steeds rond die $22.400 en dat geldt al sinds afgelopen vrijdag. Zo weinig volatiliteit hebben we voor de bitcoin koers al lange tijd niet gezien, maar het lijkt er niet op dat dit al te lang zo blijft. Het is mogelijk dat Federal Reserve voorzitter Jerome Powell vandaag nog voor enige opschudding kan zorgen.

Advertentie

Ook ethereum zit nog vast

Hetzelfde verhaald geldt momenteel voor ethereum (ETH). De ether koers zit al sinds vrijdag vast rondom de $1.565. ETH probeerde afgelopen nacht $1.580 te breken, maar werd direct afgewezen en komt vanochtend wederom uit op $1.565.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cardano en OKB in het rood

De rest van de top 10 ziet al iets meer actie. Cardano (ADA) heeft echter momenteel moeite om stand te houden en zakt naar $0,33 waardoor de ADA koers 1,5% in de min staat. Okb (OKB) is een stuk harder aan het dalen en komt momenteel onder $0,47 uit waardoor de koers 3,5% in de min staat.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP en MATIC sterkste stijgers crypto top 10

De rest van de top 10 kleurt groen. Dogecoin (DOGE) werd afgelopen nacht op $0,76 afgewezen maar staat met $0,745 alsnog 0,5% in de plus. Binance coin (BNB) zakt vanochtend iets, maar steeg gisterenavond harder. Daardoor staat BNB met $297 vandaag 0,9% in de plus.

Ripple (XRP) lijkt afgelopen nacht grip te hebben gevonden op de $0,37 waardoor koers vandaag 1,7% in de plus staat. Polygon (MATIC) is vandaag de hardste stijger uit de top 10 en komt weer op $1,15 uit. MATIC staat daarmee 2,5% in de plus vandaag.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Synthetix, maker en stacks dalen weer

De crypto top 100 kleurt echter voornamelijk rood vandaag, maar het zijn geen dieprode cijfers. De hardste dalers van vandaag zijn de DeFi projecten die gisteren nog het hardst stegen. Maker (MKR) zakt met 5%, stacks (STX) met 5,4% en synthetix (SNX) met maar liefst 9%.

Veelbelovend Ethereum project krijgt steun van Coinbase en Google Cloud
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Floki koers stijgt met 10%

De groene kant van de top 100 is over het algemeen nog rustiger vandaag, op twee uitzonderingen na. Floki (FLOKI) kon vanochtend hard stijgen, en alhoewel de koers momenteel terugzakt naar $0,0000445, staat FLOKI alsnog 10% in de plus vandaag. Heeft dat met de notering op het Indiase WazirX te maken?

Vermogensbeheerder voorspelt bizarre groei voor Ethereum Layer-2’s
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Access Protocol staat 220% in de plus

Toch is het access protocol (ACS) die vandaag de show steelt. De ACS koers begon na middernacht fors te stijgen en kwam vanochtend in een versnelling terecht waarmee de nieuwe munt de top 100 binnenkomt. ACS lijkt op het moment van schrijven wat te corrigeren, maar staat met een prijs van $0,016 alsnog vandaag maar liefst 220% in de plus.

Ethereum kan na Bitcoin halving hard stijgen, zelfs als ETF wordt afgewezen
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto markt is volatiel en verandert voortdurend. Vaak volgt na elke stijging weer een daling. Onze analisten maken daarom gebruik van Bybit om ook te profiteren van dalende koersen. Door gebruik te maken van Bybit heb je de mogelijkheid om te handelen in derivaten en zogeheten short-orders te plaatsen wanneer je verwacht dat een koers gaat dalen. Wel zo handig! Via deze link kun je eenvoudig een account aanmaken en registreert Bybit dat je afkomstig bent van Crypto Insiders. Hiermee steun je ons platform en kom je in aanmerking voor leuke prijzen en aanbiedingen.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie