Kevin Schijven Kevin Schijven
01/03/2023 12:01 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/03/2023 12:01

Crypto markt bleef steken in februari, toch stegen deze koersen keihard

icon-ethereum
Ethereum nieuws
XRP en Shiba Inu in de lift, maar deze crypto schiet 60% omhoog

Foto: Me dia/Shutterstock

De crypto markt bewoog voornamelijk zijwaarts in februari, vooral de top bleef afgelopen maand steken na een sterke start van 2023. Maart lijkt al sterker te beginnen en de totale marktwaarde stijgt vandaag met 1,8% naar $1,13 biljoen.

Ondanks de matige prestatie van de top, zaten er in de top 100 alsnog veel opvallende stijgers en dalers. We nemen daarom vandaag een blik terug en zetten de hardste stijger en dalers uit de top 100 van februari 2023 op een rijtje.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers sloot februari zijwaarts

Bitcoin (BTC) sloot de maand net boven de $23.000, rond dezelfde prijs waarmee de koers februari begon, maar een stuk onder de top van $25.000. Maart is echter historisch gezien een slechtere maand voor bitcoin dan februari, maar pakt dat dit jaar ook zo uit?

Advertentie

Ethereum presteerde iets sterker in februari

Ethereum (ETH) presteerde iets sterker in februari, maar nauwelijks. ETH begon februari net onder $1.600, piekte vlak boven $1.700 en klopt vanochtend aan bij $1.660. Daarmee staat ETH vandaag 1,9% in de plus en sloot de maand 3% in de plus ten opzichte van 1 februari.

Nieuwe Ethereum upgrade maakt het verliezen van private keys verleden tijd
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Polygon hardste stijger uit rode crypto top 10

De rest van de top 10 heeft echter al een slechtere maand achter de rug. Solana (SOL) staat vandaag 2% in de plus maar verloor bijna 6% van zijn waarde in februari en komt rond $22,7 uit. Ripple (XRP) stijgt vandaag met 1,3% naar $0,38, maar staat 4,8% lager dan op 1 februari.

Cardano (ADA) zakt vandaag met 0,3% naar $0,36 en staat 4,6% lager dan een maand geleden. Dogecoin (DOGE) zakte afgelopen maand met 4,5% en komt op $0,082 uit. Binance coin (BNB) stijgt vandaag met 0,6% naar $304, maar staat 1% in de min in februari. Toch hebben we een grote uitzondering in de top 10 voor februari: polygon (MATIC). De MATIC koers stijgt vandaag met 3% naar $1,26 en staat maar liefst 12% hoger dan een maand geleden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 100 hardste dalers van februari

In de top 100 vinden we een grote reeks koersen die een stuk volatieler waren afgelopen maand. Een groot aantal van hen verloor echter meer dan 10% van zijn waarde. Quant (QNT) en axie infinity (AXS) zakten met zo’n 11% en avalanche (AVAX) met 12%. Flare (FLR), decentraland (MANA) en apecoin (APE) verloren al bijna 14% van hun waarde.

Trust wallet (TWT) zakte met meer dan 17% in februari en monero (XMR) met bijna 18%. Aptos (APT) was de grootste verliezer van februari en daalde met meer dan 25%. Toch staat de APT koers alsnog bijna 180% in de plus ten opzichte van drie maanden geleden.

Effect Ethereum update: aantal transacties ontploft
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers van februari

Daartegenover hebben we toch een groot aantal harde stijgers gehad afgelopen maand. Filecoin (FIL) steeg 35%, okb (OKB) 36%, maker (MKR) 38%, dydxy (DYDXY) 41%, nem (XEM) 42%, klaytn (KLAY) 44%, lido (LDO) 45%, immutablex (IMX) 55%, neo (NEO) 59% en graph (GRT) 78%.

EigenLayer maakt groots debuut op Ethereum met al miljarden gestaket
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Floki, singularitynet, stacks en conflux stegen ’t hardst

Floki (FLOKI) kwam februari voor het eerst de top 100 binnen en steeg met maar liefst 115% afgelopen maand. De FLOKI koers stijgt vandaag met 1,5% naar $0,000048. SingularityNET (AGIX) staat vandaag alweer 17% in de plus, steeg met 210% afgelopen maand en zelfs met 1150% in de afgelopen 3 maanden. AGIX komt momenteel rond $0,54 uit.

Stacks (STX) stijgt vandaag met 14% naar $0,98 en staat zelfs 250% in de plus in februari. De STX koers geniet van de komst van NFT’s naar Bitcoin. Conflux (CFX) stijgt vandaag met 8% naar $0,23 en steeg zelfs met 290% afgelopen maand. De CFX koers is daarmee de grote winnaar van de top 100 in februari 2023.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto markt is volatiel en verandert voortdurend. Vaak volgt na elke stijging weer een daling. Onze analisten maken daarom gebruik van Bybit om ook te profiteren van dalende koersen. Door gebruik te maken van Bybit heb je de mogelijkheid om te handelen in derivaten en zogeheten short-orders te plaatsen wanneer je verwacht dat een koers gaat dalen. Wel zo handig! Via deze link kun je eenvoudig een account aanmaken en registreert Bybit dat je afkomstig bent van Crypto Insiders. Hiermee steun je ons platform en kom je in aanmerking voor leuke prijzen en aanbiedingen.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie