Timo Bult Timo Bult
24/08/2019 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:44

"De meeste altcoins zullen op een zeker moment waardeloos zijn"

icon-altcoins
Altcoin nieuws
anthony_pompliano_de_meeste_altoincs_zullen_op_een_zeker_moment_waardeloos_zijn

Onder een tweet van de bekende cryptocurrency-investeerder en partner van Morgan Creek Capital, Anthony Pompliano, is een interessante discussie losgebarsten. Volgens de ‘Pomp’, zoals Pompliano door velen wordt genoemd, zijn de altcoins een uitstervende diersoort.
crypto_insiders_telegram_bannerIn de tweet waaronder de discussie plaatsvond stelt Pompliano dat het de centrale banken 10 jaar heeft gekost om bitcoin (BTC) een wereldwijde reserve-valuta te noemen en de cryptocurrency dus te erkennen. Zo schreef Pompliano:


In reactie op deze tweet vroeg een Twitter-gebruiker “wanneer gaan mijn altcoins stijgen, Pomp?”. Daarop antwoordde Pompliano:

Bijna elk van hen zal uiteindelijk waardeloos zijn omdat er geen liquiditeit zal zijn en ze zullen daardoor worden verwijderd van exchanges.


Vervolgens gingen Pompliano’s volgers met elkaar in discussie over welke altcoins het zullen overleven. Het was vooral ripple (XRP) die het te verduren kreeg. De tweede grootste altcoin zou te “gecentraliseerd” zijn en Ripple, het bedrijf achter de altcoin, zou de markt manipuleren.

Sorry #xrp is gecentraliseerd en gemanipuleerd. Het is een goede crypto voor een zeer snelle transactie, maar we willen allemaal decentralisatie. #xrp is voor banken en ik vertrouw banken niet.

https://twitter.com/TyBellosFoto/status/1165096186459623426
Of veel altcoins inderdaad zullen uitsterven, zoals Pompliano verwacht, blijft op dit moment onduidelijk aangezien sommigen van hen nog steeds zeer populair zijn. Een vergelijkbare massale uitsterving was echter ook waarneembaar tijdens de “dot-com bubbel”, toen veel nutteloze internetbedrijven ten onder gingen. Het is daarom niet onbedenkelijk dat alleen de cryptocurrency-projecten met werkende producten op de markt het hoofd boven water kunnen houden.
Heb je maandag de laatste koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie