Kevin Schijven Kevin Schijven
24/01/2021 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2021 16:15

Digitaal ethereum (ETH) pixel 'kunstwerk' verkocht voor bijna een miljoen dollar, snap jij hier iets van?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Digitaal ethereum (ETH) pixel 'kunstwerk' verkocht voor bijna een miljoen dollar, snap jij hier iets van

Een groep investeerders heeft gisterenavond een digitaal pixel kunstwerkje gekocht voor maar liefst 605 ether (ETH) ter waarde van ongeveer $762 duizend:


Dat lees je goed; bijna een miljoen dollar is betaald voor het bovenstaande plaatje. Deze zogenaamde ‘CryptoPunks’ zijn non-fungible tokens, of NFT’s. Dat zijn unieke digitale verzamelobjecten vastgelegd op de blockchain. Het bewijs van eigendom wordt opgeslagen op het Ethereum netwerk.
CryptoPunks, van ontwikkelaar Larva Labs, is een van de eerste NFT projecten op de markt. Het project lanceerde in 2017 en was naar verluidt de start van de zogenaamde ‘CryptoArt’ beweging.
Er bestaan 10.000 unieke CryptoPunk personages die al allemaal verkocht zijn, en regelmatig doorverkocht worden op de marktplaats. Ze worden gemiddeld voor meerdere ETH, oftewel enkele duizenden dollars, per personage verkocht.
Van de bovenstaande “alien” personage bestaan er maar 9 in de wereld en de verkoop van 605 ETH is een nieuw record. De alien werd vorige zomer nog voor 8 ETH verkocht, dus dat is een flinke winst voor de onbekende verkoper.
FlamingoDAO, een decentrale autonome organisatie (DAO) gericht op NFT’s, zit achter de aankoop en geeft de volgende reden ervoor:

“Het is simpel: Cryptopunks is een baanbrekend project; het dateert van vóór de ERC 721-standaard en cryptokitties. Aliens zijn de zeldzaamste vorm van CryptoPunks en we geloven dat de verworven Alien na verloop van tijd door verzamelaars zal worden gewaardeerd en zal uitgroeien tot een iconisch digitaal kunstwerk.”

Als je hier niets van snapt, wees gerust, je bent niet de enige. Wellicht dat een liedje over de verkoop helpt:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie