Kevin Schijven Kevin Schijven
09/02/2021 19:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2021 19:22

Digitaal stukje grond verkocht in Pokémon-achtig spel op Ethereum voor $1,5 miljoen!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Digitaal stukje grond verkocht in Pokémon-achtig spel op Ethereum voor $1,5 miljoen

Iemand heeft zojuist digitaal onroerend goed in een computerspel gekocht voor ongeveer $1,5 miljoen of bijna 1,3 miljoen euro.
Negen percelen werden gekocht in het blockchain-spel Axie Infinity voor 888,25 ETH. Het is de grootste non-fungible token (NFT) verkoop ooit:


NFT’s zijn digitale verzamelobjecten die met behulp van blockchain-technologie daadwerkelijk uniek zijn. Op de blockchain kan geverifieerd worden dat er maar één kopie van een bepaald object bestaat en wie de (anonieme) eigenaar is.
Deze NFT-markt is de laatste maanden hard aan het groeien. Enkele weken geleden was nog op Crypto Insiders te lezen dat iemand een digitaal pixel ‘kunstwerk’ had gekocht voor maar liefst $762 duizend. Deze zogenaamde “crypto punks” waren naar verluidt de start van de “CryptoArt” beweging.
Axie Infinity is een Pokémon-geïnspireerd spel dat draait op de blockchain van Ethereum (ETH) en gebruik maakt van een ERC-20 token genaamd Axie Infinity Shard (AXS). Om aan het spel mee te doen heb je minstens drie van deze Pokémon, of Axies, nodig. De goedkoopste Axie kost echter $70 en de prijzen lopen snel op.
Dat is dus een behoorlijke investering voor een computerspel. Het grote verschil met andere Pokemon-achtige spellen is dat je deze Axies dus ook weer kunt verkopen. Daarnaast kun je dus ook percelen kopen en deze vervolgens weer verhuren aan andere spelers en er rente over verdienen.

“We zijn getuige van een historisch moment; de opkomst van digitale naties met hun eigen systeem van duidelijk afgebakende, onherroepelijke eigendomsrechten. Axie land heeft entertainmentwaarde, sociale waarde en economische waarde in de vorm van toekomstige middelenstromen.”

Aldus ‘Flying Falcon,’ de anonieme koper van de 9 percelen. De koers van AXS is sinds november met maar liefst 850% gestegen en zelfs Marc Cuban was onlangs zeer positief over de NFT-markt:
https://twitter.com/mcuban/status/1358883853558034435

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie