Kevin Schijven Kevin Schijven
03/04/2023 10:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2023 10:00

Dogecoin daalt hardst in rode crypto top 10, cardano blijft juist stijgen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Cardano analyse: ADA koers storm mogelijk snel af op bodem

Foto: D.Prpic/Shutterstock

Veel koersen op de crypto markt begonnen gisteren te dalen en kleurden vanochtend vroeg nog rood. Inmiddels herstellen veel cryptomunten van deze dip en komen weer bijna op dezelfde prijs als 24 uur geleden uit. Desondanks kleuren de meeste koersen nog rood en zakt de totale marktkapitalisatie van crypto met 0,5% naar $1,225 biljoen.

Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin vecht nog met $28.000

Bitcoin (BTC) zakte afgelopen nacht naar $27.550, maar maakt vanochtend een flinke stuiter. De koers komt op het moment van schrijven wat weerstand tegen rond de $28.400, maar staat daarmee nog slechts 0,4% in de plus vandaag. Echter worden veel analisten langzamerhand weer wat meer bearish over de BTC koers.

Advertentie

Ethereum volgt weer bitcoin

Ethereum (ETH) volgde gisteren weer bitcoin mee omlaag en dipte zo diep als $1.760. Toch maakt ETH vanochtend ook een herstel en komt momenteel rond $1.812 uit. Daarmee staat ETH vandaag nog slechts 0,7% in de min.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 10 staat nog in de min

Hetzelfde zien we terug bij binance coin (BNB), al was de schommeling minder hevig. BNB komt wederom bij $314 aan en staat daarmee nog 0,6% in de min. Dat geldt ook voor polygon (MATIC) die vanochtend herstelt naar $1,12 en nog maar 0,2% in de min staat. Ripple (XRP) steeg juist gisteren, maar herstelt dan weer vanochtend minder sterk. Met een prijs van $0,515 staat XRP vandaag 0,3% in de min.

Solana (SOL) daalde gisteren al harder en ziet vanochtend nog nauwelijks een herstel. De SOL koers staat daarom met $20,4 vandaag al 3,3% in de min. Dogecoin (DOGE) daalde nog harder en staat met een prijs van $0,0788 vandaag 5% in de min.

Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Cardano weer enige stijger uit crypto top 10

Cardano (ADA) is wederom de groene uitzondering in de top 10 vandaag. De ADA koers probeert momenteel door de $0,4 te breken en staat daarmee 3,5% in de plus vandaag. Toch kan nog een correctie volgen in april voor de ADA koers.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto top 100 hardste dalers

Alhoewel de meeste cryptomunten uit de top 100 vandaag rood kleuren, is dat voor de meeste koersen onder de 4%. Naast dogecoin (DOGE) daalt echter ook hedera (HBAR) en arbitrum (ARB) met zo’n 5%. Er is momenteel wat drama gaande omtrent Arbitrum, later vandaag volgt hierover meer op Crypto Insiders. Zilliqa is echter de grootste verliezer uit de top 100 en zakt met 7,5% naar $0,03.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

SXP hardste stijger crypto top 100

Dan hebben we nog enkele groene uitzonderingen in de top 100 vandaag. Bitcoin cash (BCH) en stacks (STX) staan beide zo’n 3% in de plus. Frax share (FXS) stijgt met bijna 5% naar $9,17 en tot slot hebben we nog sxp (SXP).  SXP komt momenteel de top 100 binnen na een stijging van maar liefst 16% vanochtend naar $0,788.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie