Kevin Schijven Kevin Schijven
04/02/2021 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2021 12:15

Dogecoin (DOGE) koers stijgt weer hard nadat Elon Musk reeks Twitterberichten publiceert

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin (DOGE) koers stijgt weer hard nadat Elon Musk reeks Twitterberichten publiceert

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Dogecoin (DOGE) koers is weer aan stijgen en daar is natuurlijk niemand minder dan Elon Musk, de rijkste man op aarde, verantwoordelijk voor.
Musk, de CEO van Tesla en SpaceX, meldde nog enkele dagen geleden dat hij een pauze zou nemen van Twitter. Vandaag plaatst hij echter plotseling een reeks berichten op de sociale mediadienst die vrijwel allemaal over Dogecoin gaan:


De DOGE koers schoot onmiddellijk met zo’n 40% omhoog van ongeveer $0,040 naar $0,057. Vervolgens corrigeerde de prijs weer omlaag naar $0,050, maar op het moment van schrijven lijkt de koers alweer aan een nieuwe stijging te beginnen.
Dogecoin begon vorige week plotseling hard te klimmen toen de gekte, afkomstig van de ‘WallStreetBets’ community van Reddit, oversloeg van GameStop (GME) aandelen naar de cryptocurrency-markt met Dogecoin. Doge steeg in eerste instantie met maar liefst 1000% omhoog, maar corrigeerde vervolgens weer hard omlaag waardoor veel mensen geld verloren. Pas daarom altijd op met dit soort pump ‘m dump taferelen.
Daarnaast tweette Elon Musk ook dat “sandstorm een meesterwerk is.” Alhoewel hij waarschijnlijk verwijst naar het populaire nummer van Darude, schoot toch de koers van de Sand (SAND) cryptocurrency onmiddellijk met 10% omhoog.
Er gaan overigens geruchten rond dat het Twitteraccount van Musk wellicht gehackt is vanwege de reeks aan Dogecoin berichten. Ook is bitcoin (BTC) weer van zijn profiel verdwenen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie