Kevin Schijven Kevin Schijven
19/01/2021 19:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2021 19:33

Enjin Coin nu de eerste gereguleerde ‘gaming’ cryptocurrency van Japan, ENJ koers schiet hard omhoog

Nieuws
Enjin Coin nu de eerste gereguleerde ‘gaming’ cryptocurrency van Japan, ENJ koers schiet hard omhoog

De Enjin Coin (ENJ) heeft van de Japanse toezichthouder goedkeuring ontvangen en is nu de eerste gereguleerde ‘gaming’ cryptocurrency in Japan. Dat kondigt Enjin op 19 januari aan via Twitter:


Enjin meldt dat het anderhalf jaar gekost heeft om het due diligence proces te doorlopen, maar de Enjin Coin heeft nu eindelijk de goedkeuring ontvangen van de Japan Virtual Currency Exchange Association (JVCEA).
De JVCEA is onderdeel van Japanse financiële toezichthouder; de Financial Services Agency (FSA). Enjin wordt daarnaast genoteerd op Coincheck, Japans grootste cryptocurrency-exchange en tevens gereguleerd door de FSA.
Japan hanteert relatief strenge regelgeving omtrent crypto. Naast bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) is Enjin maar één van 15 crypto’s die verhandeld worden op Coincheck. Enjin werkte samen met het Japanse HashPort aan de goedkeuring.

“Enjin heeft een gedurfde toezegging gedaan om de Japanse markt te betreden in 2019, vastbesloten om hun bedrijf in de sector te laten groeien, ongeacht de marktomstandigheden. Na meer dan een jaar van due diligence is de goedkeuring en notering van Enjin Coin op Coincheck een belangrijke mijlpaal voor Enjin.”

Aldus Seihaku Yoshida, CEO van HashPort. Enjin is een op Ethereum gebaseerd gaming-platform uit Singapore waarmee digitale werelden gebouwd kunnen worden die gebruik kunnen maken van unieke tokens, oftewel non-fungible tokens (NFT’s). Japan is één van de grootste gaming-markten ter wereld.

“Van Super Mario tot Pokémon en Final Fantasy, Japan is de thuisbasis van baanbrekende games die een blijvende plaats innemen in de popcultuur. De Japanse innovatiecultuur is direct in lijn met die van Enjin. We geloven dat enkele van ‘s werelds beste blockchain-games afkomstig zullen zijn van de Japanse gaming-industrie, en we zullen er zijn om hen te helpen deze krachtige technologie ten volle te benutten.”

Aldus Maxim Blagov, CEO van Enjin. De koers van de Enjin Coin was al sinds de jaarwisseling hard aan het stijgen. Vannacht kwam de koers in een versnelling terecht en steeg ENJ met maar liefst 70% omhoog.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie