Ethereum bereikt $500 voor het eerst in jaren, ontwikkelaars overwegen een ‘plan B’ voor lancering ETH 2.0

Ethereum gaat binnenkort de langverwachte overstap maken naar de eerste fase van Ethereum 2.0. In ieder geval dat is het plan. Met deze update wordt staking geïntroduceerd, dat is het vastzetten van ether (ETH) in ruil voor rendement.

- Advertentie -

Om de geplande lanceerdatum van 1 december te halen moeten minstens 16.384 validators minstens 32 ETH elk 7 dagen van te voren vastzetten, oftewel 524.288 ETH in totaal. Deze validators zullen dan transacties verifiëren op het netwerk in plaats van de miners die dat in het huidige systeem doen.

Onlangs was al op Crypto Insiders te lezen dat dit echter traag verloopt. Op het moment van schrijven zit pas 20% van de benodigde hoeveelheid vast en er zijn nog maar 4 dagen te gaan om de lanceerdatum te halen:

Waarom staken mensen nog niet?

De ontwikkelaars van Ethereum 2.0 hielden onlangs een ask me anything (AMA) sessie op Reddit. Zij vroegen de community wat hen tegenhoudt om te staken. De volgende redenen worden opgenoemd; (1) 32 ETH is nu $16.000, dat is erg veel en maakt mensen onzeker, (2) het is momenteel niet mogelijk om de ETH er ook weer uit te halen, (3) er is onzekerheid over de lanceerdatum, (4) er bestaat een kans op eventueel verlies van kapitaal door technische problemen, (5) er zijn andere verleidelijke platformen om ETH in vast te zetten, en (6) het is momenteel nog niet erg gebruiksvriendelijk.

Plan B

Uit de discussie blijkt dat de ontwikkelaars een “plan b” overwegen omtrent de lancering. Enkele voorstellen die door de community worden gemaakt zijn om wellicht 15 december of 15 januari in te stellen als een maximum. Dus dat het nieuwe blockchain-netwerk op een van deze dagen lanceert ook al is er nog niet genoeg vastgezet.

- Advertentie -

Ook wordt overwogen om de drempel van 524K ETH te verlagen. Toen deze plannen waren opgezet lag de prijs van ether namelijk een stuk lager dan nu. Ontwikkelaar Danny Ryan meldt dat 100K wellicht genoeg is, maar dat het nog te vroeg is om dit al aan te passen. Ontwikkelaar Carl Beekhuizen zegt dat er 95% kans is dat de lancering in ieder geval voor eind januari 2021 zal plaatsvinden.

100 TPS

Medeoprichter Vitalik Buterin meldt daarnaast dat we wellicht sneller bepaalde verbetering op het netwerk zullen zien dan verwacht werd, waaronder 100K transacties per seconde (TPS). Momenteel kan Ethereum maar 15 TPS aan, wat een groot struikelblok is voor het netwerk.

Ondanks de onzekerheid over de lanceerdatum is de koers van ether hard aan het stijgen. Deze is op het moment van schrijven voor het eerst sinds juni 2018 weer door $500 gebroken.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.054,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.770,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.808,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.863,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.884,50 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) handel en cryptocurrency mining wellicht binnenkort legaal in Pakistan

0
Pakistan gaat wellicht binnenkort cryptocurrencies als bitcoin (BTC) alsmede crypto-mining legaliseren. Een wetsvoorstel hiervoor is al unaniem aangenomen in een van de vier provincies...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...