Kevin Schijven Kevin Schijven
15/12/2022 10:33 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2022 10:33

Ethereum, cardano en meer in rood, deze 3 crypto stijgen alsnog fors

Nieuws
Ethereum, cardano en meer in rood, deze 3 crypto stijgen alsnog fors

Foto: Allan Hernandez/Shutterstock

De crypto markt steeg gisteren in aanloop naar FOMC, maar maakte na de speech van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell toch weer een flinke duik. Op enkele uitzonderingen na, kleuren de meeste koersen vandaag voornamelijk rood en zakt de totale marktkapitalisatie met 1,5% naar $895 miljard.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin zakt weer onder $18.000

Bitcoin (BTC) doorbrak gisteren voor het eerst sinds de FTX crash de $18.000 en tikte bijna $18.400 aan. Daarna zakte de koers snel terug, maar houdt vooralsnog opvallend sterker stand dan de rest van de markt. Bitcoin komt op het moment van schrijven op $17.680 uit en staat daarmee 0,7% in de min vandaag.

Advertentie

Ethereum zakt weer onder $1.300

Ethereum (ETH) tikte gisterenavond weer $1.350 aan, maar zakte afgelopen nacht weer onder $1.300. Vooralsnog lijkt ETH stand te houden rond $1.285, maar staat daarmee al 2,5% in de min vandaag.

Crypto Ontbijt: mega marktcrash, wending in Coinbase rechtszaak & meer

Crypto top 10 kleurt rood

Polkadot (DOT) staat opvallend minder diep in het rood, maar zakt alsnog met 1,6% naar $5,2. Polygon (MATIC) staat 2,2% in de min en stoeit weer met de $0,9.

Ripple (XRP) staat echter al 2,7% in de min en komt weer rond $0,38 uit. Cardano (ADA) en binance coin (BNB) verliezen echter 3% van hun waarde, maar dogecoin is de hardste daler uit de top 10 en zakt met 3,4% naar $0,088.

In de top 100 lopen de rode cijfers nog verder op. Fantom (FTM), graph (GRT), near (NEAR) en arweave (AR) staan allemaal zo’n 5% in de min. Klaytn (KLAY), trust wallet (TWT), en flow (FLOW) staan ongeveer 5,5% in het rood.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Stacks en toncoin hardste dalers crypto top 100

Aan de top van de rode kant vinden we vandaag stacks (STX) en toncoin (TON). STX keldert vanochtend naar $0,265 en staat daarmee 6,6% in de min.

De TON koers piekte gisteren op $2,85, de hoogste prijs sinds februari dit jaar, maar zakt vanochtend naar $2,37 en staat daarmee bijna 10% in de min. Toch staat TON alsnog 30% in de plus ten opzichte van een week geleden.

Stereotype bevestigd: Nederlanders zijn het beste in sparen

OKC, XDC & IMX hardste stijgers crypto top 100

Toch hebben we enkele groene uitzonderingen vandaag in de top 100. Zo begon OKC (OKT) vanochtend hard te stijgen en lijkt dit nog door te zetten. De OKT koers komt momenteel uit op $26 en staat daarmee 6% in de plus.

XDC network (XDC) piekte vanochtend boven $0,025 uit en staat vandaag 6,5% in de plus. ImmutableX (IMX) piekte vanochtend op $0,475 en staat zelfs 7% in de plus vandaag.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie