Kevin Schijven Kevin Schijven
17/05/2022 10:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2022 10:08

Ethereum en cardano stijgen, solana stijgt harder, LUNA daalt weer

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto analyse: Solana koers toont nieuw koopmoment na daling

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Bitcoin (BTC) komt weer boven $30.000 uit en ook de meeste altcoins kleuren groen vandaag, behalve dan natuurlijk terra (LUNA). De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies steeg in de afgelopen 24 uur met 3% en komt vanochtend op $1,37 biljoen uit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum stijgt met 4,2%

Ethereum (ETH) dipte gisterenavond eventjes onder $2.000, maar kon vervolgens gestaag stijgen. De ether koers kwam even wat weerstand rond $2.050 en $2.075 tegen, maar brak hier beide malen snel doorheen. De ETH prijs komt momenteel in de buurt van $2.100 waarmee koers vandaag 4,2% in de plus staat.

Advertentie

TRX, DOGE, DOT, XRP in de plus

Tron (TRX) blijft onder de 10 grootste altcoins (zonder stablecoins) vandaag iets achter en kon vanochtend nog niet door $0,71 breken. Desondanks staat TRX 2,5% in de plus en komt op $0,07 uit. Dogecoin (DOGE) steeg in de afgelopen 24 uur al harder en stoeit momenteel met weerstand rond $0,09 waarmee koers 3,7% in de plus staat. Ook polkadot (DOT) staat 3,7% in de plus, maar heeft nog wat moeite met $11,2. Ripple (XRP) leek vanochtend even door $0,45 te breken, maar zakt momenteel naar $0,43. Toch staat XRP vandaag 3,8% in de plus.

Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

ADA, SHIB, BNB, AVAX, SOL stijgen flink

Cardano (ADA) staat vandaag al 4,8% in de plus en komt op het moment van schrijven bij $0,587 aan. Shiba inu (SHIB) stijgt met 4,9% naar $0,0000126. Binance coin (BNB) staat zelfs 5% in de plus en probeert momenteel door $308 te breken. Avalanche (AVAX) staat maar liefst 7% in de plus, maar heeft nog wat moeite met het gebied rondom $34,5. Solana (SOL) is vandaag de grote winnaar onder de grootste crypto. SOL probeert momenteel door $57 te breken waarmee koers maar liefst 7,4% in de plus staat vandaag.

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers

Ook gala (GALA), convex finance (CVX), vechain (VET), polygon (MATIC), cronos (CRO), litecoin (LTC), uniswap (UNI), pancakeswap (CAKE) en fantom (FTM) staan zo’n 7% in de plus vandaag. Hedera (HBAR) en chainlink (LINK) stijgen 8% en aave (AAVE) en amp (AMP) 9%. Maker (MKR) staat al 11% in de plus, iota (MIOTA) en algorand (ALGO) maar liefst 12%. Elrond (EGLD) stijgt met 13% en stepn (GMT) is wederom de grote winnaar uit de top 100 en staat 14% in de plus.

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

LUNA & crypto top 100 hardste dalers

Desondanks kleurt niet alles groen. Chain (XCN) en arweave (AR), die gisteren nog aardig stijgen, zakken vandaag met zo’n 4%. Dan hebben we natuurlijk nog terra (LUNA). De LUNA koers zag gisteren een kleine opleving na een nieuw voorstel van oprichter Do Kown, maar begon vannacht toch weer te dalen. LUNA staat 12,5% in de min vandaag en nog steeds 100% in de min ten opzichte van een week geleden. Later hierover meer op Crypto Insiders.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor altcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren koersen? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie