Kevin Schijven Kevin Schijven
08/03/2022 10:49 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/03/2022 10:49

Ethereum en polkadot in de plus, dit zijn de hardste stijgers

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Deze crypto biedt een nieuwe kans voordat koers omhoog schiet

Foto: Gorev Evgenii/Shutterstock

Bitcoin (BTC) staat iets in de plus en een aantal van de grootste altcoins stijgen met dezelfde snelheid mee. De koersen die vandaag rood kleuren, staan niet al te diep in de min en er zijn vandaag meerdere flinke uitschieters te vinden op de cryptocurrency markt. De totale marktkapitalisatie neemt met 2% toe en komt op $1,81 biljoen uit.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

ETH volgt BTC

De ethereum (ETH) koers lijkt ondertussen weer sprekend op die van bitcoin. Ether werd gisterenmiddag rond $2.640 afgewezen en zakte gisterenavond naar $2.460, de laagste prijs in meer dan twee weken. Momenteel heeft ether moeite met $2.585, maar de koers staat net als bitcoin 2% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden.

Advertentie

DOT & BNB stijgen ’t hardst

Vandaag zijn het opvallend polkadot (DOT) en binance coin (BNB) die het best presteren onder de grootste crypto. DOT volgt ook grotendeels de koers van BTC en ETH, al is het met iets grotere bewegingen. DOT staat op het punt om weer $17 te testen en staat daarmee 3% in de plus. BNB maakte gisterenavond al een flinke bounce en stoeit momenteel weer met $385-386 waarmee koers 2,9% in de plus staat.

Vermogensbeheerder voorspelt bizarre groei voor Ethereum Layer-2’s
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

SOL, LUNA & SHIB in de plus

Solana (SOL) volgt ook grotendeels dezelfde koersbeweging als de eerdergenoemden al is dat wel schokkeriger. SOL komt vanochtend op $84 uit en staat 2,1% in de plus. Terra (LUNA) stijgt momenteel richting $82 en staat 1,7% in de plus. Shiba inu (SHIB) komt op $0,0000233 uit en staat 1,5% in de plus.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

ADA, AVAX, DOGE, XRP in de min

Dan beginnen de koers al rood te kleuren. Cardano (ADA) komt op $0,812 uit waarmee koers 0,4% in de min staat. Avalanche (AVAX) zakt weer onder $73 en staat 0,5% in de min. Dogecoin (DOGE) lukt niet om $0,12 te pakken en staat 0,7% in de min. Ripple (XRP) daalt het hardst onder de grootste crypto. XRP heeft veel moeite met $0,73 en staat daarmee 2% in de min.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Top 100 crypto hardste dalers

In de top 100 zijn vandaag weinig koersen die diep in de min staan. Desondanks staat algorand (ALGO), gatetoken (GATE), kadena (KDA), en okb (OKB) zo’n 2% in de min. Humans.ai (HEAT) en thorchain (RUNE) dalen met 4%. Radix (RDX) en frax share (FXS) staan beide 5,5% in de min. Ecomi (OMI) zakt met 7% en anchor protocol (ANC) staat zelfs 8% in de min.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Top 100 crypto hardste stijgers

Dan hebben we wel een aantal flinke stijgers vandaag. Leo token (LEO), kusama (KSM) en loopring (LRC) staan 5% in de plus. Helium (HNT), theta fuel (TFUEL) en celo (CELO) stijgen met zo’n 6%. Graph (GRT), synthetix (SNX) en arweave (AR) staan maar liefst 9% in de plus. Theta network (THETA) zelfs meer dan 10% en zcash (ZEC) bijna 12%. De hardste stijger op de markt is wederom waves (WAVES), die vandaag maar liefst 29% in de plus staat. Waves is al twee weken lang fors aan het stijgen en staat 175% in de plus ten opzichte van twee weken geleden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie