Kevin Schijven Kevin Schijven
28/01/2021 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/01/2021 12:22

Ethereum (ETH) Foundation gaat samenwerken met Reddit, wat gaan ze doen?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) Foundation gaat samenwerken met Reddit, wat gaan ze doen

Foto: leksiv/Shutterstock

De Ethereum (ETH) Foundation gaat samenwerken met de populaire sociale mediawebsite Reddit. Het nieuws werd aangekondigd door het Crypto team van Reddit op 26 januari, meldt Aya Miyagotchi van de Ethereum Foundation:


Met deze samenwerking wil Reddit zijn toewijding aan blockchain-technologie vergroten en de onafhankelijkheid die deze technologie geeft naar miljoenen Reddit gebruikers brengen. Het persbericht meldt dat Reddit maar liefst 50 miljoen dagelijkse gebruikers heeft.
Tevens is het doel om de vooruitgang die geboekt wordt op schaalvergroting te versnellen zodat grootschalige applicaties als ‘Community Points’ kunnen lanceren op Ethereum. Deze schaaltechnologie zal open-source zijn en dus toegankelijk voor iedereen.
Het is de allereerste blockchain samenwerking die Reddit tot stand heeft gebracht, aldus de aankondiging. Toch begon deze samenwerking eigenlijk al vorig jaar met de ‘Great Reddit Scaling Bake-Off,’ vernoemd naar het populaire Britse bakprogramma.
Tijdens dit evenement konden mensen ideeën en demo’s inzenden hoe het eerder genoemde Community Points systeem geschaald kan worden naar de meer dan 400 miljoen maandelijkse gebruikers van Reddit.
Het Community Points systeem is een beloningsysteem om mensen die ‘kwalitatieve’ content plaatsen op Reddit te belonen met ERC-20 tokens. Er wordt momenteel hiermee geëxperimenteerd in de cryptocurrency community van Reddit alsmede die van het computerspel FortNite. Het puntensysteem draait momenteel nog op het Rinkeby netwerk maar wordt overgezet naar Ethereum.
Tevens meldt het crypto team van Reddit dat zij op zoek zijn naar programmeurs die willen helpen met het bouwen aan een gedecentraliseerd internet.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie