Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ethereum (ETH) hodlers in opmars in aanloop naar Ethereum 2.0

Bijna 80% van alle ETH in “externally owned accounts” (EOA’s), ofwel de ‘gewone’ ethereum (ETH) wallets in tegenstelling tot contract wallets, staat al meer dan 6 maanden vast. Dit wil zeggen dat mensen de afgelopen tijd veel ethereum aan het HODL’en zijn. Zelfs de 100 grootste ethereum wallet adressen hebben in deze tijd alleen maar meer ethereum opgebouwd.

Hoewel het jaar net begonnen is, heeft de koers van ethereum al een aantal ups en downs gekend. Het begin van het jaar noteerde ethereum $131 en de top van $290 volgde snel. Deze top bleef echter niet lang hangen. Hier konden we de corona crisis voor bedanken. Half maart betaalde je slechts $87 voor 1 ETH. Toch heeft ethereum weer een mooi herstel doorgemaakt aangezien de crypto nu alweer op $210 staat.

- Advertentie -

Glassnode, een populair analysebedrijf kwam onlangs met grafiek op twitter waarop te zien is dat de meerderheid van de mensen die ethereum hebben, deze coins liever voor een lange tijd bewaren. 77,7% van alle ethereum in EOA’s staan daar al voor 6 maanden.

Als we verder uitzoomen zien we dat 57,6% haar coins al langer dan een jaar vast heeft en 31,6% langer dan 2 jaar. Dit zou allemaal te maken kunnen hebben met het nieuwe Ethereum 2.0 netwerk dat eraan zit te komen. Bij bitcoin (BTC) zie je een vergelijkbaar proces. Het aantal wallet adressen met meer dan 1.000 BTC erin is op een piek van 2 jaar.

Dit gaat gepaard met het feit dat het aantal on-chain transacties een low kennen van 15 maanden, wat zou kunnen betekenen dat gebruikers liever hun coins niet uitgeven en gewoon op hun wallet willen bewaren. Daarnaast hebben hodlers in de afgelopen weken ook steeds meer gespaard.

Bitcoin heeft een mooie move gemaakt, en dat in moeilijke tijden! Hoe kijkt onze analist Michiel nu naar de situatie? Lees het in zijn net verschenen technische analyse.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.897,95 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.765,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.838,69 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.840,86 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.897,95 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.765,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.838,69 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.840,86 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: De bijzondere geschiedenis van bitcoin als geld

Ondertussen al meer dan tien jaar geleden publiceerde Satoshi de Bitcoin white paper waarmee het verhaal van bitcoin begon. Het is misschien lastig om...