Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
17/07/2020 19:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2020 19:22

Ethereum (ETH)-oprichter Buterin opgelucht dat het de Twitter-hackers alleen om bitcoin (BTC) ging

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
opgelucht dat het de Twitter-hackers alleen om bitcoin (BTC) ging

Foto: leksiv/Shutterstock

Vitalik Buterin, de Russische ontwikkelaar en oprichter van Ethereum (ETH), heeft iets gezegd over de recente hack van Twitter door oplichters die bitcoin (BTC) probeerden buit te maken.
Buterin zei dat hij eigenlijk wel opgelucht was dat het de hackers alleen ging om geld te verdienen met crypto. Het had volgens Buterin ook veel erger kunnen aflopen dan alleen het stelen van crypto.
Vitalik Buterin tweette over de positieve kant van de recente Twitter hack. Zo gaf hij aan dat de hacker(s) er maar met een relatief klein bedrag vandoor zijn gegaan. Zij hadden in plaats van crypto ook persoonlijke data kunnen stelen van deze accounts.
Ze hadden eventueel ook nog de aandelenmarkt of de aankomende presidentiële verkiezingen kunnen beïnvloeden, privé data kunnen lekken naar het darkweb of zelfs een oorlog kunnen starten volgens Vitalik.

“Deze aanval had ernstige schade kunnen aanrichten. Ik ben eigenlijk blij dat een hacker, gemotiveerd door bitcoinwinsten, de aanvalsvector bereikte voordat veel snode actoren die privégegevens wilden lekken, aandelenkoersen manipuleerden, verkiezingen manipuleerden of oorlogen begonnen.”

Misha Lederman van TronWallet reageerde op Buterin en was het eens met zijn mening. Hij gaf daarbij aan dat nu miljoenen mensen hun eerste lesje hebben gekregen in hoe je een Bitcoin scam kunt herkennen. Niet alleen door wat er is gebeurd op Twitter maar ook doordat dit de volle media aandacht kreeg. Andere influencers tweetten dat het aantal keer dat Bitcoin is opgezocht op Google ook flink is gestegen.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie