Kevin Schijven Kevin Schijven
26/02/2021 12:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/02/2021 12:33

Gaat Elon Musk in de problemen komen door zijn Dogecoin (DOGE) tweets? Musk reageert

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Gaat Elon Musk in de problemen komen door zijn Dogecoin (DOGE) tweets Musk reageert

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat de afgelopen tijd Tesla CEO Elon Musk weer regelmatig over Dogecoin (DOGE) tweet. Op 24 februari tweette hij nog het volgende bericht:


En natuurlijk reageerde de koers van Dogecoin onmiddellijk, al was de stijging deze keer maar van korte duur. Momenteel zit de DOGE koers in een daling, net als de rest van de cryptocurrency-markt.
Er gaan ook weer geruchten rond dat de Amerikaanse toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC), onderzoek doet naar Musk omtrent zijn tweets over Dogecoin:


Het nieuws is op het moment van schrijven nog nergens bevestigd. Toch zegt Musk zelf dat hij hoopt dat het waar is en dat hij het zelfs geweldig zou vinden:


Musk is al eerder in de problemen gekomen met de SEC over zijn tweets. In 2018 trof hij nog een schikking met SEC over de volgende tweet:


Musk riep kort daarna in een interview met 60 Minutes dat hij geen respect heeft voor de SEC:


Musk krijgt overigens wel veel kritiek vanuit de crypto-community over zijn Dogecoin tweets. Dogecoin ontstond namelijk ooit als grap, en mensen maken zich zorgen dat zijn onophoudelijke berichten om van Dogecoin een succes te maken, de hele markt een slechte naam kan geven. Vooral als Dogecoin uiteindelijk toch instort en een heleboel beginners veel geld kwijt raken.
De Dogecoin koers behaalde op 8 februari een nieuwe all-time high (ATH) rond $0,084. Sindsdien zit de koers in een daling en is de waarde met zo’n 40% afgenomen in de afgelopen twee weken. Toch staat de prijs nog zo’n 500% in de plus ten opzichte van een maand geleden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie