Roy van Krieken Roy van Krieken
13/05/2023 09:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2023 09:20

Hacker maakte tienduizenden ‘crypto slaven’ van computers

icon-mining
Mining
Enorme roof op Ethereum: DeFi platform Curve Finance gehackt

Foto: REDPIXEL.PL/Shutterstock

Hackers zien de wereld van crypto helaas nog altijd als hun speeltuin. Dit blijkt ook maar weer uit een verhaal dat onlangs op de Shawn Ryan Show podcast werd verteld door ene Ryan Montgomery. Hij bestempelt zichzelf als een zogeheten ‘ethische hacker’, die naam heeft gemaakt door pedofielen online op te zoeken en te ontmaskeren. Tijdens de podcast liet Montgomery weten dat hij ook tienduizenden computers was binnengedrongen en deze machines voor hem crypto liet minen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Zombie crypto miners

Naar eigen zeggen had de hacker volledige controle over de computers waar hij was binnengedrongen, en hiermee liet hij de computers cryptocurrencies voor hem minen. In eerste instantie voornamelijk bitcoin (BTC) en litecoin (LTC).

“In die tijd was het alleen Bitcoin en Litecoin. Ik had nogal wat geïnfecteerde computers die altijd aan het minen waren. Het ding dat ik deed was, wat je ‘leuk’ zou kunnen noemen, was dat wanneer de computer inactief was, het 100% van de processor en de grafische kaart zou gebruiken om de munten te minen. En als de computer in gebruik was, gebruikte hij maar 20% zodat ze geen vreselijke ervaring hebben met hun computer die de hele tijd vastloopt.”

Op deze manier zouden de slachtoffers eigenlijk geen idee hebben dat de computer overgenomen was door een hacker. Daarnaast deed Montgomery dit naar eigen zeggen hebben gedaan om de slachtoffers niet te veel in de weg te zitten.

Tienduizenden overgenomen miners

Zijn eigen schatting is dat hij op deze manier vele tienduizenden computers voor hem aan het werk zette. Al deze computers werden vervolgens verbonden aan een mining pool. Het is niet gek om te denken dat hij een aardig zakcentje heeft weten te verdienen met zijn acties. Of je jezelf een ‘ethische hacker’ mag noemen als je dit soort fratsen uithaalt valt uiteraard ook te betwijfelen.

Op een gegeven moment was Montgomery er klaar mee, en vond hij het niet meer ethisch verantwoord om te blijven doen waar hij mee bezig was. Toen kapte hij ermee en besloot hij andere zakelijke doeleinden na te volgen. Wat Montgomery nu allemaal uitspookt is niet bekend.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie