Kevin Schijven Kevin Schijven
01/02/2021 14:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2021 14:08

Is de WallStreetBets rage omtrent Dogecoin (DOGE) toch nog niet voorbij? Koers steeg weer met 60%

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Is de WallStreetBets rage omtrent Dogecoin (DOGE) toch nog niet voorbij Koers steeg weer met 60%

Vorige week steeg de koers van de Dogecoin (DOGE) met maar liefst 1000%. Dat had te maken met de gekte omtrent de Reddit community van ‘WallStreetBets’ en de Robinhood beleggingsapp.
De app blokkeerde gebruikers van het kopen van GameStop (GME) aandelen. Vervolgens sloeg deze rage over naar Dogecoin, een ‘meme’ cryptocurrency, oftewel een crypto die ooit voor de gein werd gecreëerd. Een aantal investeerders genoten van deze enorme koersstijging, maar vervolgens zakte de prijs weer in en dat kwam natuurlijk ook weer veel mensen duur te staan.
Deze hype omtrent Dogecoin leek even voorbij te zijn, maar gisterenavond begon de koers plotseling weer op te leven. Met een stijging van meer dan 60% in enkele uren tikte de koers even een top rond $0,44 aan. Dat is alsnog een stukje lager dan de nieuwe all-time high (ATH) van ongeveer $0,07, die afgelopen vrijdag werd bereikt.
Op het moment van schrijven is de koers weer afgekoeld en schommelt deze rond het bereik van $0,38, zo’n 50% onder de ATH. Wat precies heeft geleid tot de koersstijging van gisterenavond is niet helemaal duidelijk. Op WallStreetBets was Dogecoin weer een populair onderwerp, op Twitter is #Dogecoinarmy populair en er gaan momenteel meerdere ‘pump & dump’ groepen rond op Telegram. Wellicht hebben ze allemaal invloed gehad.
Naast Dogecoin klom ook XRP sterk. De XRP koers is in de afgelopen 24 uur met maar liefst 50% gestegen maar inmiddels heeft XRP de daling weer ingezet. Je vindt daar meer over in de koersvideo van onze analist Michiel en/of koersanalyse van John!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie