Kevin Schijven Kevin Schijven
29/05/2022 11:25 5 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2022 11:25

Mei was bizar slechte maand voor crypto, deze koersen daalden 50% of meer

icon-ethereum
Ethereum nieuws
XRP en DeFi trekken het sterkst aan in zijwaartse crypto markt

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Alhoewel bitcoin (BTC) voornamelijk zijwaarts deze week bewoog, vingen veel altcoins wel zware klappen deze week. In de afgelopen 24 uur konden meerdere cryptocurrencies iets herstellen, maar veel staan alsnog diep in het rood ten opzichte van een week geleden.

De meeste crypto staan zelfs zeer diep in het rood deze maand met koersdalingen van meer dan 50% in veel gevallen. De totale marktkapitalisatie van alle crypto komt vanochtend op $1,26 biljoen uit, een stijging van 0,7% in de afgelopen 24 uur, maar een daling van 6% deze week en een daling van 34% deze maand.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum zakt 39% in mei

Ethereum (ETH) tikte vrijdagavond een low van $1.720 aan, dat is zelfs onder het dieptepunt van juli 2021. Vervolgens begon ETH weer iets te herstellen, maar werd gisterenavond en afgelopen nacht op $1.800 afgewezen. Op het moment van schrijven staat de ether koers mogelijk weer op het punt om $1.800 te testen. Daarmee staat ETH vandaag 2% in de plus, dat is echter 9,5% in de min deze week en maar liefst 39% in de min deze maand.

Advertentie

BNB hield relatief best stand in mei

Binance coin (BNB) kon gisterenavond nog flink stijgen, maar in de buurt van $310 werd het te veel en toen maakte BNB een flinke duik. BNB vond vervolgens support op $300 en stijgt momenteel naar $302, ongeveer dezelfde prijs als 24 uur geleden. Dat is alsnog 3,5% in de min deze week en ‘maar’ 26% in de min deze maand.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP, DOGE, DOT, ADA daalden meer dan 40%

Ripple (XRP) stuitte gisteren driemaal op weerstand rond $0,3878 en maakte toen even een duik. Vanochtend herstelt XRP naar $0,385, ongeveer dezelfde prijs als 24 uur geleden. Dat is echter alsnog 7,5% in de min deze week en zelfs 40% in de min deze maand.

Ook dogecoin (DOGE) komt momenteel weer op dezelfde prijs uit als 24 uur gelden met $0,08 en staat ‘maar’ 2,5% in de min deze week. Echter is DOGE ook met 40% gedaald deze maand.

Polkadot (DOT) schoot afgelopen nacht er even vandoor, maar corrigeerde vervolgens weer terug. DOT komt op $9,5 uit en staat daarmee 2% in de plus vandaag, maar 5% in de min deze week en 44% in de min deze maand.

Cardano (ADA) staat momenteel 2% in de plus en lijkt op het punt te staan om $0,468 weer te testen. Dat is een echter een daling van maar liefst 12,2% deze week en 45% deze maand.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

SHIB, SOL, AVAX zakten zelfs meer dan 50%

Shiba inu (SHIB) staat vandaag 1% in de plus en test momenteel $0,0000108. Daarmee staat SHIB 8,5% in de min deze week en 53% in de min deze maand.

Solana (SOL) kon gisteren aardig herstellen, maar corrigeerde ook afgelopen nacht. SOL staat vandaag 4% in de plus en duwt momenteel tegen $43 aan. Dat is echter bijna 15% in de min deze week en maar liefst 56% deze maand.

Avalanche (AVAX) kon de afgelopen 24 uur hard stijgen, staat vandaag maar liefst 13% in de plus en komt op $25,5 uit. Dat is echter alsnog 16% in de min deze week en zelfs 63% in de min deze maand.

Kans dat Ethereum ETF er in mei komt is 50%, zegt bankgigant
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

TRON als enige in het groen

Dan hebben we een uitzondering onder de grootste crypto deze week. Alhoewel tron (TRX) vandaag met $0,080 in de min staat, is het een van de weinige koersen die een goede week en maand achter de rug heeft. TRX staat 9% in de plus deze week en zelfs 27% in de plus deze maand.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Beide LUNA tokens in de min

Terra Luna Classic vangt weer een klap en daalt met 35% vandaag en staat natuurlijk alsnog 100% in de min deze maand. Ook de nieuwe Terra staat vandaag 20% in de min. De verwachting was al dat een groot deel van de nieuwe LUNA tokens onmiddellijk gedumpt zouden worden.

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers deze week

Axie infinity (AXS), theta fuel (TFUEL), maker (MKR), cosmos (ATOM), algorand (ALGO), flow (FLOW) staan allemaal 15% in het rood deze week. Gala (GALA) en defichain (DFI) staan 16% in de min. Zcash (ZEC) is deze week met 17% gedaald, near (NEAR) met 19% en elrond (EGLD) en stepn (GMT) met 22%. Apecoin (APE) staat 23% in de min en osmosis (OSMO) 24%.

Crypto top 100 hardste dalers deze maand

De hardste dalers deze maand waren algorand (ALGO) met 46%, hedera (HBAR) en decentraland (MANA) met 48%, chainlink (LINK) en sandbox (SAND) met 49%. Elrond (EGLD) en internet computer (ICP) staan 52% in de min, polygon (MATIC) 53%. Flow zakte met (FLOW) 55%, cosmos (ATOM) en cronos (CRO) met 56%. Filecoin (FIL) staat 58% in de min en near (NEAR) zelfs 61%. Apecoin (APE) is de grootste verliezer van de maand uit de top 100 en staat 71% in de min.

Naast Tron hebben we nog een uitzondering in de top 100 grootste crypto. Chain (CXN) maakte vrijdag een enorme sprong waarmee de koers deze maand meer dan 100% in de plus staat.

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere koersanalyses ontvangen? Word dan lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van grote en kleine crypto.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie