Kevin Schijven Kevin Schijven
02/02/2021 15:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2021 15:48

Nog een exchange laat XRP vallen vanwege de rechtszaak tussen Ripple en SEC

Nieuws
Nog een exchange laat XRP vallen vanwege de rechtszaak tussen Ripple en SEC

Nog een cryptocurrency-exchange besluit om XRP te verwijderen van zijn platform. Ditmaal gaat het om PrimeBXT, een relatief nieuwe beurs uit de Oost-Afrikaanse Seychellen.


PrimeBXT zegt de beslissing te hebben genomen “na belangrijke gebeurtenissen omtrent Ripple evenals schrapping van het actief bij meerdere van onze liquiditeitsverschaffers.” Vanaf woensdag 10 februari zal XRP niet meer beschikbaar zijn op PrimeBXT.
Met deze “belangrijke gebeurtenissen” verwijst het platform hoogstwaarschijnlijk naar de aanklacht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple. De SEC klaagt Ripple aan vanwege de illegale verkoop van $1,3 miljard aan effecten met XRP. Ripple ontkent zelf dat XRP een effect is en bracht onlangs een verklaring uit.
Meerdere cryptocurrency-exchanges hadden XRP afgelopen maand al laten vallen, waaronder grote namen als Coinbase, Kraken, Bittrex, Blockchain.com, Wirex, OKCoin, en meer.
Onlangs schoot de prijs van XRP alsnog hard omhoog. Dat had te maken met geruchten over een zogeheten pump & dump. Toen de populaire beleggingsapp Robinhood zijn gebruikers blokkeerde van het kopen van GameStop (GME) aandelen sloeg een deel van deze groep, afkomstig van Reddit en WallStreetBets, naar de crypto-markt over.
Hierdoor begon eerst Dogecoin (DOGE) prijs hard te stijgen, met maar liefst 1000%, maar vervolgens zakte de koers weer in waardoor veel investeerders veel geld verloren. Toch waagde een bepaalde groep zich hier weer aan met XRP en dat kwam wederom veel investeerders duur te staan.
Crypto Insiders waarschuwde hiervoor en we raden dan ook mensen nooit aan om aan dit soort pump ’n dump ongein mee te doen. Je bent natuurlijk wel welkom om erover te praten in ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie