Kevin Schijven Kevin Schijven
18/10/2022 09:24 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2022 09:24

Polygon en DeFi tokens op Ethereum vandaag hardste stijgers in crypto

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto sector op rand van afgrond door enorme lening voor villa's

Foto: jira pliankharom/Shutterstock

De crypto-markt kleurt voor de tweede dag op rij voorzichtig groen, al blijft het over het algemeen zeer rustig. De meeste cryptocurrencies consolideren nog in hetzelfde bereik, maar decentralized finance (DeFi) tokens nemen vandaag het voortouw met een handjevol flinke stijgers. De totale marktkapitalisatie van alle crypto stijgt met 1,3% naar $976 miljard.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin valt $19.600 aan

Bitcoin (BTC) steeg gisteren richting de piek van $19.600, maar heeft daar nog moeite mee. Vanochtend schoot de koers er even voorbij, maar op het moment van schrijven dipt bitcoin weer onder $19.600 en komt op het moment van schrijven uit op $19.515 op Coinbase en €19.825 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,4% in de plus.

Desondanks lijkt de kans groot dat de bitcoin snel weer een poging maakt en dan volgt wellicht de $20.000. Ondertussen blijft het aanbod van BTC op exchanges alsmaar afnemen, zelfs in de berenmarkt van dit jaar, meldt analist Jan Wüstenfeld. Dat blijft een positief teken voor de koers op de lange termijn.

Advertentie

Ethereum 1% in de plus

Alhoewel de DeFi-markt op Ethereum (ETH) momenteel sterker dan de rest aantrekt, blijft de ether koers vooralsnog rustig. ETH werd afgelopen nacht en vanochtend meerdere malen vlak onder $1.340 afgewezen en zakt op het schrijven naar $1.325. Toch staat ETH daarmee nog 1% in de plus vandaag.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Polygon sterkste stijger top 10

Polygon (MATIC), een layer-2 schalingsnetwerk voor Ethereum, is de sterkste stijger vandaag onder de grootste crypto. MATIC piekte zojuist op $0,875, de hoogste prijs in meer dan een maand. Op het moment van schrijven zakt MATIC richting $0,86, maar staat daarmee alsnog 6,5% in de plus vandaag.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

DeFi neemt voortouw in crypto top 100

Aan de rode kant van de top 100 zien we vandaag een handjevol koersen corrigeren na een flinke stijging. Ethereum name service (ENS) en casper network (CSPR) stegen onlangs hard, maar staan nu 3% in de min. Ook quant (QNT) steeg hard, maar staat vandaag 4,5% in de min. Leo (LEO) is vandaag de grootste verliezer en zakt met 5,5%.

Aan de top van de groene kant zien we, zoals gezegd, veel DeFi tokens vandaag staan. Maker (MKR) staat 5% in de plus, evmos (EVMOS) 6%, lido (LDO) 6,5% en curve (CRV) bijna 7%. Frax Share (FXS) is vandaag de hardste stijger en tikte vanochtend $7 aan, maar zakt nu naar $6,7. Toch staat FXS maar liefst 10,5% in de plus vandaag en zelfs 30% in de plus deze week.

 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie