Kevin Schijven Kevin Schijven
15/02/2021 19:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/02/2021 19:38

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt 170 miljoen XRP in een week en meer zal nog volgen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt 170 miljoen XRP in een week en meer zal nog volgen

Foto: rafapress/Shutterstock

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt.Gox, heeft de afgelopen week weer een enorme hoeveelheid aan XRP (XRP) op de markt gedumpt. Dat blijkt uit gegevens van zijn beroemde ‘tacostand’ wallet volgens XRP scan.
McCaleb, voormalig CTO van Ripple, verkocht tussen 9 en 13 februari elke dag ongeveer 19 miljoen XRP. Dat is maar liefst 95 miljoen XRP in vijf dagen. Vervolgens verkocht hij nog eens 38,35 miljoen XRP op 14 februari en nogmaals 38,35 miljoen XRP op 15 februari.
In totaal verkocht McCaleb, tevens oprichter en CTO van Stellar (XLM), meer dan 170 miljoen XRP in een week. De XRP koers schommelde de afgelopen week tussen de $0,4 en $0,6 en dat betekent dat de XRP voor maar liefst ongeveer $85 miljoen verkocht zijn.
Naar verluidt is hij van plan de rest van de week elke dag 38,35 miljoen XRP te verkopen. Dat zou dus wellicht nog eens 200 miljoen XRP extra kunnen zijn die hij verkoopt, ter waarde van $100 miljoen. Er zit momenteel nog 365,6 miljoen XRP in de tacostand wallet. Volgens Leonidas Hadjiloizou bezit McCaleb daarnaast nog eens 2,9 miljard XRP.


McCaleb ontvangt regelmatig XRP van Ripple als onderdeel van zijn vertrek bij het bedrijf. De enige voorwaarde is dat hij deze XRP niet in een keer op de markt mag dumpen, dus doet hij dit stapsgewijs. Het massaal dumpen van deze XRP wordt vaak bekritiseerd; er wordt gespeculeerd dat de XRP prijs hierdoor laag blijft.
Ripple werd eind vorig jaar aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC). Het cryptocurrency bedrijf wordt beschuldigd voor schending van de effectenwet met de illegale verkoop van XRP. Ripple ontkent dat XRP een effect is. Een eerste hoorzitting staat gepland voor 22 februari.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement