Timo Bult Timo Bult
22/02/2021 10:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2021 10:58

Ripple (XRP) verhuist naar andere Amerikaanse staat, heeft dit te maken met de rechtszaak?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) verhuist naar andere Amerikaanse staat, heeft dit te maken met de rechtszaak

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple (XRP) is verhuisd naar een andere Amerikaanse staat. In het bedrijfsregister van de staat Wyoming is the zien dat Ripple nu een Limited Liability Company is in die staat. Wat de precieze reden is achter de verhuizing is niet helemaal duidelijk. Wel zijn er een aantal aanwijzingen die het besluit onderbouwen.
Ripple is het bedrijf achter de bekende XRP cryptocurrency. Het bedrijf zit verwikkeld in een grote rechtszaak met de Amerikaanse financiële toezichthouder die wel eens de toekomst van XRP kan gaan bepalen. Die rechtszaak begint vandaag. Hierover lees je in Timo’s take van afgelopen zaterdag meer.
Dat Ripple naar Wyoming is verhuisd is niet helemaal onverwachts. De staat staat er namelijk om bekend crypto-vriendelijk te zijn en biedt bepaalde voordelen. Caitlin Long, CEO en oprichter van Avanti Bank & Trust, tevens in Wyoming gebaseerd, verwelkomt het bedrijf:

“WELKOM IN #Wyoming, Ripple! Meer #crypto bedrijven beginnen zich te beseffen dat Wyoming een betere staat is dan Delaware vanwege onze cryptovriendelijke wetten.”


Of de verhuizing ook maar iets te maken heeft met de huidige rechtszaak is nog maar sterk de vraag. Naast het feit dat er crypto-vriendelijke wetten gelden in de staat zijn er ook nog andere voordeeltjes. Zo zijn cryptocurrencies er vrijgesteld van eigendoms- en verkoopbelastingen. Daarnaast werd de aanvraag al in februari 2020 ingediend, ver voor de aanklacht dus.
Het hoofdkantoor van Ripple blijft wel gewoon in San Francisco staan. Al kan ook hier verandering in komen. Het bedrijf heeft meerdere malen laten weten een verhuizing naar een ander land te overwegen. Dit onder andere vanwege de onduidelijke federale wetgeving omtrent crypto.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie