Timo Bult Timo Bult
25/01/2021 10:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2021 10:55

"Ripple (XRP) zal tegen het einde van 2021 een overblijfsel uit de geschiedenis zijn," zegt Arca oprichter

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) zal tegen het einde van 2021 een overblijfsel van de geschiedenis zijn, zegt Arca oprichter

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple (XRP) zit nog altijd verwikkeld in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Velen stellen dat het lot van het bedrijf en de cryptocurrency volledig van deze rechtszaak afhangt en sommigen van hen zien het somber in. Phil Liu, mede-oprichter van crypto-vermogensbeheerder Arca en tevens Chief Legal Officer van datzelfde bedrijf, is een van de XRP bears.
In een artikel in de Wall Street Journal voorziet Liu zelfs het einde van het bedrijf. In het artikel stelt hij: “Ik denk dit ding [XRP] tegen het einde van 2021 een overblijfsel van de geschiedenis zal zijn.” Eerder zei hij tegen Business Insider that XRP “met een voet in het graf staat.”
De reden dat hij het zo somber inziet is dat de verkoop van XRP de belangrijkste inkomstenbron is voor Ripple. Het bedrijf verkoopt de altcoin aan andere bedrijven om de adoptie van XRP en de XRP Ledger te stimuleren. Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, heeft eerder aangegeven dat Ripple niet winstgevend zou zijn zonder de XRP verkoop, iets wat het nu dus niet meer kan doen gezien de rechtszaak.

“Ik zie geen haalbaar alternatief om de XRP verkopen te vervangen, behalve om de VS te verlaten en Amerikaanse investeerders uit te sluiten van het kopen van XRP. Ze zouden dan helemaal opnieuw moeten beginnen, omdat alle XRP-winsten zouden worden afgepakt, aangezien ze allemaal plaatsvonden toen Ripple een in de VS gevestigd bedrijf was.”

Aldus Liu in een reactie aan Business Insider. Uiteraard blijft het afwachten hoe de zaak zich ontwikkelt. Zo kan Ripple schikken met de SEC, maar of XRP dan alsnog als effect zal worden aangemerkt is niet duidelijk.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie