Kevin Schijven Kevin Schijven
30/01/2021 15:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2021 15:44

Robinhood blokkeert stortingen voor cryptoaankopen vanwege Dogecoin en GameStop, SEC doet onderzoek

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Robinhood blokkeert stortingen voor cryptoaankopen vanwege Dogecoin en GameStop, SEC doet onderzoek

Foto: Shutterstock/ PREMIO STOCK

Het verhaal omtrent de aandelen van GameStop (GME) is je wellicht niet ontgaan. Toen Robinhood besloot om zijn gebruikers te blokkeren aandelen te kopen kwam de populaire beleggingsapp onder vuur te liggen.
Toen deze gekte oversloeg op de cryptocurrency markt, met name Dogecoin (DOGE), besloot Robinhood dat gebruikers tijdelijk geen stortingen meer mochten maken voor crypto aankopen. Klanten konden alleen nog crypto kopen met het geld dat ze al op het platform hadden staan.

“Vanwege buitengewone marktomstandigheden hebben we de directe koopmogelijkheid voor crypto tijdelijk uitgeschakeld… Klanten kunnen nog steeds verrekende fondsen gebruiken om crypto te kopen. We blijven de marktomstandigheden volgen en communiceren met onze klanten. “

Aldus een woordvoerder van Robinhood aan CNBC. Daar waren gebruikers wederom boos over. Inmiddels heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aangekondigd onderzoek te doen naar Robinhood en de ontwikkelingen van de afgelopen dagen:

“De Commissie volgt en evalueert nauwlettend de extreme prijsvolatiliteit van de handelsprijzen van bepaalde aandelen in de afgelopen dagen. De extreme volatiliteit van de aandelenkoersen beleggers mogelijk blootstellen aan snelle en ernstige verliezen en het marktvertrouwen ondermijnen.

Bovendien zullen we optreden om particuliere beleggers te beschermen wanneer de feiten misbruik of manipulatieve handelsactiviteiten aantonen die verboden zijn door de federale effectenwetten. Marktdeelnemers moeten voorzichtig zijn om dergelijke activiteiten te vermijden.”

Ook heeft Maxine Waters, voorzitter van de Amerikaanse Financial Services Committee aangekondigd een hoorzitting te houden:


Miljardair investeerder Mark Cuban neemt het voorval om de opkomende decentralized finance (DeFi) een steuntje in de rug te geven. Hij meldt dat Robinhood verdient aan investeerders die short gaan terwijl bij DeFi dit bedrag naar de gebruikers zou gaan:
https://twitter.com/mcuban/status/1355170844830560257

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie