Kevin Schijven Kevin Schijven
10/02/2022 11:25 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2022 11:25

Shiba Inu blijft de hardste stijger in groene markt samen met deze crypto

icon-ethereum
Ethereum nieuws
XRP en solana in de min, maar shiba inu, chiliz en bonk stijgen fors

Foto: Dennis Diatel/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kan weer stijgen en de rest van de cryptocurrency markt kleurt vanochtend ook weer groen. Veel crypto koersen maakten gisterenavond al een flinke sprong, maar corrigeerde afgelopen nacht iets. Op het moment van schrijven beginnen veel koersen wederom sterk te stijgen. De totale marktkapitalisatie stijgt met zo’n 3% naar $2,1 biljoen.

Crypto ontbijt: BlackRock fonds is beste ETF ooit, AI nieuws & meer
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum 4% in de plus

Ethereum (ETH) heroverde afgelopen weekend de $3.000 en bleef vervolgens alsmaar stijgen. Dinsdag werd ether echter afgewezen op $3.200 en zakte toen naar $3.050. Vervolgens herstelde de koers en tikte gisterenochtend een higher high aan van $3.260. Ether corrigeerde daarna weer iets omlaag, maar vestigde vanochtend wellicht een higher low op $3.170.  Sindsdien is de koers weer flink aan het stijgen en op het moment van schrijven komt deze stijging in een versnelling terecht. Ether komt momenteel bij $3.250 aan, kan de koers nu weer een higher high maken?

Advertentie

Top 10 altcoins licht in het groen

De rest van de top 10 blijft vandaag iets achter vergeleken met ether. Binance coin (BNB) staat 2,4% in de plus en komt weer bij $427 uit waar de koers afgelopen nacht werd afgewezen. Ripple (XRP) werd afgelopen nacht afgewezen op $0,9, maar staat alsnog 3% in de plus en stijgt nu weer die richting op. Cardano (ADA) stijgt het zwakst en staat 0,7% in de plus en komt op $1,20 uit.

Solana (SOL) staat 1,8% in de plus en stijgt momenteel richting $115. Polkadot (DOT) staat 2,7% in de plus en brak zojuist eindelijk door $22. Terra (LUNA) staat 2,6% en komt op $56,7 uit. Avalanche (AVAX) staat 1,7% in de plus en stoeit momenteel weer met $90,5.

Ook dogecoin (DOGE) staat 1,5% in de plus en duwt momenteel tegen $0,16 aan. Shiba inu (SHIB) is wederom de hardste stijger onder de grootste crypto en staat vandaag 6,5% in de plus vandaag en inmiddels 62% ten opzichte van een week geleden. SHIB duwt momenteel tegen $0.0000335 aan. De stijging heeft met het recente shiba inu nieuws te maken omtrent een aankondiging van een ‘metaverse’ waardoor ook LEASH hard stijgt.

Ethereum-netwerk gezonder, maar nog te vroeg om te juichen
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Top 100 hardste dalers en stijgers

Onder de top 100 zien we nauwelijks koersen rood kleuren vandaag. Leo token (LEO) staat echter 10% in de min. De LEO koers maakte dinsdagavond een enorme sprong van meer dan 60%. Dat had te maken met de grootste financiële inbeslagname ooit. De Amerikaanse opsporingsdiensten hebben maar liefst $3,6 miljard aan bitcoin in beslag genomen, gestolen van Bitfinex in 2016.

Onder de hardste stijgers van de dag vinden we theta network (THETA) en waves (WAVES) die beide 9% in de plus staan. Dan hebben we kadena (KDA) en arweave (AR) die met 11% zijn gestegen. KDA staat zelfs 78% in de plus ten opzichte van een week geleden. Secret (SCRT) en flow (FLOW) staan vandaag beide maar liefst 15% in de plus. Dan hebben we nog smooth love potion (SLP), verboden aan Axie Infinity (AXS). SLP komt weer de top 100 binnen na een stijging van 30% vandaag. SLP staat zelfs 260% in de plus deze week.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie